Знакова среща между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер

...
Знакова среща между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер
Коментари Харесай

Путин и Ким Чен-ун се срещат в четвъртък

Знакова среща сред съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен-ун ще се състои тези дни. Според източници на в. " Комерсант " двамата ще се видят във Владивосток на 25 април.

Разговорът сред Путин и Ким ще се организира на остров Руски в Японско море. Двамата водачи ще се срещнат в кампуса на Далекоизточния федерален университет. След диалога, Владимир Путин ще отпътува за Китай, а Ким Чен-ун ще остане във Владивосток до 26 април, като за него е готова културна стратегия, написа изданието.

До момента от Кремъл не са коментирали публично датата и мястото на историческата среща сред двамата водачи.Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сбито съобщи, че тази информация не се оповестява от съображения за сигурност.

Срещата сред двамата ще е основна. Ким Чен-ун имаше две срещи с американския водач Доналд Тръмп през последните две години. Последни договаряния във Виетнам обаче приключиха с неуспех и двамата си потеглиха без да подпишат съглашение и без да дадат взаимно изказване.

В края на предходната година Ким Чен-ун поздрави с депеша Владимир Путин по случай 70-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред страните им. В посланието си севернокорейският водач отбелязва, че връзките сред двете страни са се развивали въз основа на правилата на взаимно почитание, добросъседство и взаимна изгода.

Държавната осведомителната организация на Северна Корея KCNA заяви, че ръководителят на Държавния съвет на КНДР " скоро ще посети Русия ", по време на визитата се възнамеряват договаряния " сред другаря Ким Чен-ун и съветския президент ". Агенцията означи, че визитата на водача на Северна Корея ще се организира по покана на съветския президент Владимир Путин.

Това е първото публично удостоверение в медиите на Северна Корея на плануваната среща на водачите на двете страни. Мястото и времето на срещата на върха не е указано от севернокорейската организация.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР