Знаков проект за Марково тепе остана на хартия Рестартират Скай

...
Знаков проект за Марково тепе остана на хартия Рестартират Скай
Коментари Харесай

Кризата отнесе сградата-торнадо на Найчо Цанов

Знаков план за Марково тепе остана на хартия Рестартират Скай Билдингс - първия хайтек план в Пловдив Комплекс „ Слънчогледи ”: Лукс по европейски, банкрут по български

Кризата от 2008-а стопира този ексцентричен план, който стърчи недовършен на ул. " Найчо Цанов " в Пловдив. Усукана към оста си офис постройка, която прилича торнадо - такава беше концепцията за билдинга на архитектите Веселин Русев и арх. Мануел Мануелян.

Те даже завоюваха благосклонностите на журито на " Архидея 2005 ", което им присъди огромната премия в състезанието. Авторите на плана - арх. Веселин Русев и арх. Мануел Мануелян, които сами са определили своята разработка като " архитектурно торнадо ". През 2005 година постройката е на стадий абстрактен план, само че вложителят по този начин и не я осъществя във времето. Днес тя стои на недодялан градеж на североизточната страна на улица " Найчо Цанов " в Пловдив. В подготвен тип тя трябваше да бъде с разгъната застроена повърхност 1711 кв. м и застроена повърхност от 252 кв. м.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР