Знаете ли защо е полезно ежедневно да приемате колаген?Често чуваме

...
Знаете ли защо е полезно ежедневно да приемате колаген?Често чуваме
Коментари Харесай

Колагенът ще реши 7 от най-сериозните ви проблеми

Знаете ли за какво е потребно всекидневно да приемате колаген?

Често чуваме какъв брой значим е колагенът. Можем да открием козметични артикули, съдържащи това вещество, както и храни, от които можем да си го набавим по натурален метод, написа zdraveikrasota.

Какво съставлява колагенът?
Колагенът е вещество, което играе значима роля в образуването на костите, хрущялите и кожата. Той е значим както за нашето здраве, по този начин и за това на животните, тъй като всички ние се нуждаем от него.

С течение на времето количеството колаген в организма ни понижава. Понякога това води до проблеми с костите, ставите и кожата – виждаме появяването на бръчки.

1.Спомага физическата интензивност на организма.
Първата изгода от ежедневния банкет на колаген е обезпечаване на задоволително количество от това вещество, належащо за образуването на мускулите.

Това значи, че:

Ще са ви нужни по-малко извършения за поддържане на мускулния тонус и за изгаряне на мазнините.
Тялото ви ще се възвръща доста по-бързо след физическо натоварване.
Рискът от появяването на контузии понижава, тъй като мускулите ви ще са по-силни и здрави.
Разбира се не би трябвало да забравяте, че организмът ви се нуждае от приема на висококачествени протеини, като тези съдържащи се в месото и рибата. Не би трябвало да спирате да спортувате, единствено тъй като си набавяте нужното ви количество колаген.

2.Предотвратява появяването на белези
Сигурни сме, че сте забелязали, че огромна част от козметичните артикули за изтриване на белези съдържат огромно количество колаген. Причината за това е способността на това вещество да лекува кожата и да спомага образуването на нови кафези, без да поврежда кожните тъкани.

Ако сте предразположени към появяването на акне и сходни проблеми би трябвало всекидневно да приемате колаген или храни, богати на това вещество. Освен това можете да си вършиме маски за изтриване на белезите или срещу стрии.

3.Подобрява здравето на ставите
Друга причина за ежедневния банкет на колаген е способността му да поддържа еластичността и подвижността на ставите. Освен това той се грижи за положението на хрущялите.

Когато ставите ви са здрави те са по-подвижни и еластични. В резултат на това страдате от по-малко контузии.
Ако забележите, че ставите ви пукат или постоянно усещате болежка или страдате от фрактури, би трябвало постоянно да приемате колаген.
В някои случаи лекарите предлагат инжектирането на нови хрущялни кафези. Ако и вашият случай е подобен прибавете към лечението и всекидневен банкет на колаген.

4.Поддържа еластичността на кожата
Структурата на кожата зависи значително от колагена. С придвижване на възрастта кожата ви се отпуска, появяват се бръчки и недостатъци.

Излагането на избрани външни фактори като тютюневия пушек, UV лъчите, замърсяването и химическите субстанции в околната среда води до нуждата от взимане на съответните защитни ограничения.

5.Сити сте за по-дълго откакто сте яли по-малко
Ако се пробвате да отслабнете по натурален метод, без да излагате здравето си на риск би трябвало да знаете, че колагенът на прахуляк съдържа висококачествени протеини.

Когато го добавите към обичаните си смутита или питиета ще откриете, че той не трансформира усета им. И ще бъдете сити за по-дълго време.

Опитайте тази рецепта като вид за закуска:

Съставки
2 супени лъжици колаген на прахуляк (30 г)
1 супена лъжица овесени ядки (15 г)
1 супена лъжица какао на прахуляк (15 г)
½ чаша бейби спанак (30 г)
1 чаша бадемово мляко (250 мл)
1 супена лъжица мед (25 г)
Приготвяне
Смесете всички съставки и незабавно изпийте получената напитка.
Тази напитка ще ви помогне доста, в случай че ви липсват сладките храни и ви е мъчно да спазвате хранителен режим.

Идеална е и в случай че децата ви отхвърлят да хапват зеленчуци за закуска и всичко останало, което не е шоколадово мляко да вземем за пример.

6.Ежедневният банкет на колаген предотвратява появяването на сърдечно-съдови болести
Друга изгода от ежедневния банкет на колаген е, че поддържа еластичността на клапите на съдовете в кръвоносната и лимфната системи. Това значи, че улеснява пречистването на организма и понижава риска от появяването на ниско кръвно налягане

Запомнете, че с изключение на прибавянето на колаген към ежедневното ви меню, би трябвало да внимавате с какво се храните и да избягвате потреблението на нездравословни мазнини.

7.Грижи се за здравето на очите
Приемът на колаген доста усъвършенства здравето на роговицатана очите ви.

Затова ви предлагаме да приемате колаген, в случай че носите очила или офталмологът ви е разкрил признаци на глаукома.

Не забравяйте да включите в менюто си и храни, подобряващи зрението (като морковите например) както и да предпазвате очите си от UV лъчите и замърсяването от околната среда./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР