Знаете ли кое е най-доброто средство за хубава кожа? Слънцето.

...
Знаете ли кое е най-доброто средство за хубава кожа? Слънцето.
Коментари Харесай

Слънце, обичам те, но ме загрозяваш

Знаете ли кое е най-хубавото средство за хубава кожа? Слънцето. Когато поседите под лъчите му петнадесетина минути, кожата се почиства, придобива здрав тен и тенът се изравнява.

А знаете ли кой е най-големият зложелател на хубавата кожа? Слънцето. Заради него се образуват бръчки, кожата изсъхва, появяват се петна и тенът е неравномерен.

Намирането на златната среда сред това да се радваме на слънцето и да се пазим от него не е лесна задача.

Особено когато е лято, изключително когато въобще не ни се седи на сянка и на закрито и изключително когато следва да вървим на плаж.

 жена лято слънце PxHere

За благополучие не се постанова да избирате сред това да имате петна по кожата и да сте на слънце или да не видите слънце, само че да сте красиви.

Трябва единствено да посегнете към вярната козметика и да развиете в себе си инстикт да се грижите за кожата си по този начин, че да ви е красива, свежа и млада без значение какъв брой време стоите на слънце.

Не си мислете обаче, че приказваме единствено за обичаен крем срещу слънце.

Предизвикателството, което актуалната козметична промишленост към този момент позволява, е обвързвано освен със отбрана на кожата от слънцето, само че и със справяне с някои от следствията, каквито са тъмните петна по кожата.

На първо място дано разбираем по какъв начин се появяват тъмните петна по кожата, по кое време тенът става несиметричен?

„ В кожата ни има специфични кафези, наречени меланоцити. Те създават тъмния пигмент меланин като естествена отбрана на тялото от излагане на слънце.

 eucerin Eucerin Anti Pigment

Интересното при меланоцитите е, че техният брой е еднакъв във всички видове кожа, само че равнището им на интензивност е друго. В хиперпигментиралите области на нашето тяло откриваме меланоцити с по-висока интензивност, спрямо останалата кожа “, изяснява доктор Лудгер Колбе, основен академик по фотобиология в Eucerin.

Те създават повече меланин и в следствие се образуват петната, които виждаме външно по кожата”.

 жена серум Eucerin Anti Pigment

Когато приказваме за лекуване на тези петна, за равнене на тена и за предотвратяване от слънцето, ни се желае продуктите да не водят до спомагателни опасности и да са лесни за приложение. Да не се нуждаем от опазване на час и отмора у дома.

Вече има козметични серии, които дават отговор на тези условия. Комбинацията от серум, дневен, нощен крем и коректор дават резултатите, които чакаме от актуалната козметика – да вземат решение проблемите с кожата ни по елементарен метод, с холистичен метод.

И към този момент няма за какво да се крием от слънцето, с цел да запазим хубостта си.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР