Знаете ли кое е най-честото оплакване от мъжете? Точно така:

...
Знаете ли кое е най-честото оплакване от мъжете? Точно така:
Коментари Харесай

Науката казва! Мозъкът на мъжете достига зрялост чак след 40 години

Знаете ли кое е най-честото недоволство от мъжете? Точно по този начин: „ Държи се като дете! “ Но какво мислят учените по този въпрос…

Много от нас са чували, че възрастните мъже се държат като деца. Някои са уверени, че в една двойка точно дамата прави връзката зряла. Затова учените взеха решение да схванат дали това мнение в действителност е правилно.

Учени от Оксфордския университет са изследвали разликите в темповете на развиване и настъпването на зрялост сред мъжете и дамите. След това те сравнили резултатите и стигнали до избрани заключения.

По този метод това изследване предлага научно пояснение за необятно публикуваното изказване, че мъжете се нуждаят от повече време, с цел да стартират да „ работят съгласно възрастта си “, в сравнение с нежния пол. Причината за това се дължи на обстоятелството, че женският мозък е по -активен във образуването на невронни връзки и „ работи “ по -бързо от мъжкия.

Сол Лим, аспирант в университета в Нюкасъл и съавтор на проучването, отбелязва: „ Изглежда разликите стартират да се демонстрират единствено няколко години след раждането, след което последователно изчезват до 40-годишна възраст “.

Тя прибавя, че човешкият мозък се трансформира с възрастта, както анатомично, по този начин и функционално, и тези промени вършат връзките сред невроните по -ефективни. Трябва да се означи, че в хода на проучването учените откриха, че разказаният развой стартира по -рано при дамите, в сравнение с при мъжете. Това изяснява за какво някои дами узряват по -бързо от мъжете.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР