Знаете ли какво закусват най-добрите готвачи у нас? Пренасяме се

...
Знаете ли какво закусват най-добрите готвачи у нас? Пренасяме се
Коментари Харесай

Закуска за енергия и виталност от шеф Силвена Роу

Знаете ли какво закусват най-хубавите готвачи у нас? Пренасяме се в кухнята на „ Мастършеф”, сезон 5. Там ни посреща началник Силвана Роу, новото попълнение в прецизното кулинарно жури. Големият старт на „ Мастършеф” е на 25 февруари тъкмо в 21 часа по bTV.
Снимка: bTV

Първата дама на кулинарния свят - началник Силвена Роу. Нейният ден стартира и свършва в кухнята, тъй като остават единствено 3 седмици до старта на кулинарния формат „ Мастършеф”.

Как стартира нейната закуска, какви ритуали има и какво включва в менюто си:

Аз имам доста прецизен обред по отношение на закуска, само че и по отношение на всичко съм доста прецизна. Вярвам в ритуалите и доста обичам хубавите и положителните привички и закуската ми постоянно е обвързвана с един доста висок енергиен заряд. Аз не обичам тежки закуски, доста рядко хапвам яйца. Аз съм съвсем веганка и по принцип заобикалям млечни артикули. Избягвам захар 100%, при мен, в моите ядения заобикалям на 100 % на всички места да има захар. Закуската ми постоянно е направена от два детайла, единият, от който желая да ви покажа през днешния ден. Аз доста чета и доста се интересувам от силата на по този начин наречените суперхрани. Има два типа супер храни, едните са такива като сладкия картоф, спанака, кейла, авокадото, киселото зеле, само че другата супер храна е доста, доста по-силна, доста по-властна и просто тя е суперхрана, която трансформира някои генетични детайли от нашия живот. Това са супер храните на античните ацтеки – асаито, асаи пудра, мачата, макуито, което различен тип боровинка.

Снимка: bTV
От къде идва ваша пристрастеност, по какъв начин се ориентирахте към супер храните?

Моят интерес идва най-много от моя егоистична позиция. Аз не желая да демонстрирам никакви детайли на възраст и по тази причина не приказвам да наподобявам красиво и да нямам бръчки, приказвам за виталност. Искам да имам сила, желая да имам мощ тъкмо толкоз доста, когато съм имала на 20-30 години. Една от обичаните ми супер храни е прахчето от меда и в България, и не е доста безценен. Ако би трябвало феновете да запомнят нещо, е, че би трябвало всеки ден по тяхната закусчица да си го сложат. Дали е тост с авокадо, дали е тост с масло, дали е циганска баница, би трябвало да си го поръсят още веднъж – това ти дава искра, дава ти виталност. Това е нещо, което аз всеки ден го върша. Толкова да вземем за пример, то е красиво, наподобява безусловно като че ли е изкуствено, само че това са натурални цветове. Това е основано на чия, аз доста обичам чия. Семето на чията е нещо доста, доста потентно и доста повече желязо от спанака и доста повече антиоксиданти от сините боровинки. Много повече витамин ц от лимон, само че е като пясък, безусловно няма усет.

Снимка: bTV

Аз тъй като не хапвам млечни артикули го стапям за два-три часа или на вечерно като си легна, преди да си легна го стапям в кокосова мляко, в бадемово мляко и на сутринта то набъбва и е отлично да се яде. Прибавила съм една лъжичка пудра. Тя е от една специфична супер храна - драконовият плод. Той е тук и тук сърцето и звездичката са мои направени от драконовия плод.

Снимка: bTV

Отгоре в този момент ще го завърша с кокосов крем, който е разрушен, с цел да може да е супер хубав, само че отново няма да поставям млечен крем, няма да поставям сметана. Ще си слага малко цветенца и знаете ли, ние ядем с очите си и представяте ли си като ядете нещо красиво, по какъв начин ще се почувствате от вътрешната страна.

Имала ли сте случай да измененията живота на някой с нов метод на хранене, употребявайки супер храни?

О, да. Аз по тази причина пребивавам. Сега ще ви кажа най-близкия образец до моето сърце. Моят брачен партньор, който наподобява прелестно, само че има генетично наследено доста високо кръвно налягане и аз му отхвърлих. Не споделям, че докторите не са хубави, в противен случай, аз доста имам вяра в тях. Кръвното му беше кошмарно високо, не мога да ви кажа, беше 180 на, не знам си какво, само че в този момент му е доста понижено, само че аз смених радикално неговия метод на хранене, също така вкарах доста спорт, който той не правеше преди. Освен това аз имам доста клиенти, аз имам доста кралски особи в Дубай и резултатите ги виждам и ги знам, децата ми, майка ми.

Снимка: bTV
Навярно фамилията на шейха доверява точно на вас своето меню, по какъв начин наподобява то?

Например в този момент Рамадан идва и Рамада, тъй като пости….. предходната година готвих за него и неговото семейство единствено веганска храна, само че не е елементарно, тъй като това не са салатки, не са картофки. Например аз върша кюфтета, аз върша пица… Но той и децата му, той има доста деца, неговите деца също доста започнаха здравословно да ядат, само че аз имам и доста други клиенти, които просто имат вяра в лекото, чисто, здравословно ястие. Много е значимо какво ядем, доста е значимо по какъв начин се храним, освен да блестим и да излъчваме сила и позитивност, да се радваме на нашите деца и внуци и правнуци.
Снимка: bTV

Последвайте образеца на Силвена Роу за здравословно хранене и в случай че желаете да се насладите на още от нейната цветна магия, може да последвате „ Инстаграм” профила й, там ще намерите още оферти, включващи здравословни храни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР