Знаете ли какво се случва с мобилния ви телефон в

...
Знаете ли какво се случва с мобилния ви телефон в
Коментари Харесай

Най-новата кибератака – копаят на наш гръб криптовалути


Знаете ли какво се случва с мобилния ви телефон сега? Ако вземете смарт телефона си в този момент и усетите, че той е парещ и работи по-бавно от нормално, значи сте станали жертва на най-новата хакерска атака. Хакери употребяват смарт телефоните ни, без да подозираме, с цел да копаят криптовалути.

Новата скица работи посредством злотворен програмен продукт, който "се крие " в мобилни приложения. Най-често това са игри. Една от огромните международни софтуерни компании засича на ден 24 000 приложения за мобилни телефони с вируси. Новата хакерска атака към този момент стига и до България.

Съединени американски щати са любимци на това нарушаване. Франция също е измежду водещите страни, която се бори с него и казусът с копаенето на криптовалути е доста дискутиран.

В България смарт телефоните също не са предпазени и всеки един може да стане жертва на хакерската офанзива.

Специалисти изясняват пред Нова тв, че потребителят е финален, който схваща за случилото се. Може да разбере за хакерската атака, защото губи ток и се забавят процесите на устройството му.

Светът на цифровите пари се поддържа от милиони консуматори от домовете им, които се назовават копачи на валута или миньори. Те разгадават математически код и поддържат с компютрите си счетоводството на системата.

Накрая са поощрени с криптовалута, за която може да получат същински пари. За да не губят време в калкулации и да спестят пари от ток, хакерите вършат пари от скрити копачи в мобилни приложения, игри и уеб сайтове, които използваме.

Хитри кахери заразяват стотици уеб сайтове, даже и български. Печелят хиляди долари, до момента в който потребителите отстрелват ядосани птици или размазват буболечки, до момента в който играят.

Специалисти предизвестяват още, че идващите 10-15 години електронните устройства ще са в пъти повече от хората. Огромен запас, който в случай че позволим да бъде похищаван, може да прави големи калкулации. Всеки телефон е уязвим, а застраховани – няма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР