Знаете ли, че семейната среда, в която сме израснали, на

...
Знаете ли, че семейната среда, в която сме израснали, на
Коментари Харесай

Какът е партньорът ви в любовта, според семейството, в което...

Знаете ли, че фамилната среда, в която сме израснали, на по-късен стадий в живота ни се отразява на това какви сътрудници избираме за любовни връзки, какви сътрудници ще бъдем ние за другия. Отношенията, които градим с родителите си, за положително или неприятно бележат любовния ни живот.

Вижте някои от любовните видове сътрудници и какво е особено за всеки от тях.

Угаждащият

Угодниците в любовната връзка нормално са тези хора, които са израснали в неприятни, контролиращи и осъждащи фамилии. Ако родителите ви постоянно са намирали дефекти в нещо, което сте създали, или в случай че смятате, че са ви показвали обич, единствено когато сте имали положително показване в учебно заведение, то във връзката ви с сътрудник, вие ще сте този, който ще угажда.

Такива сътрудници търсят приемане и одобряване и постоянно се твърдят, че слагат щастието на всички останали пред своето лично. Ако се разпознавате в този вид сътрудник, то доста е евентуално да проявявате и бездейност, колебливост в любовта.

Жертвата

Този вид сътрудници нормално са възпитавани в фамилии на груби и нападателни родители. Жертвата е потайна, не обича да се приказва за нея. Понякога някои от тези деца си построяват цялостен вътрешен свят, с цел да се изолират и да се предпазят от действителността, изпълнена с неучтивост, а и нерядко с принуждение.

Като възрастни може да им е мъчно да осъзнаят цената си и постоянно могат да се усещат неспокойни, незаинтересувани и апатични. Те даже могат да се окажат по отношение на контролиращ сътрудник и да се придържат към неговите потребности, както са се съобразявали с родителите си.

Избягващият

Ще го разпознаете по това, че той крие страстите си. Избягващият вид сътрудник като дете не е получавал обвързаност в фамилията си, родителите му не са споделяли с него свободно позитивни страсти, а са били хладни и затворени. Той се е научил, че да разчиташ на себе си е най-сигурно. В любовната връзка подобен сътрудник е податлив да прикрива страстите си, да не е прочувствено наличен за другия. Липсата на фамилиарност и непосредственост пък поражда други комплицирани проблеми във връзката.

Контролиращият

Такъв вид хора се нуждаят да имат надзор върху избрани аспекти от живота, тъй като това им разрешава да отстраняват страстите, през които са минали като деца. Този надзор в действителност е тяхната отбрана от отрицателни страсти като боязън, тревога и изтощение, написа  az-jenata.bg. В любовен проект те са смели, волеви, склонни да разчитат най-вече на себе си, вместо на колегата си и е по-малко евентуално да изискат поддръжка и помощ от него.

Колебливият

Колебливият сътрудник е израснал с родители, които са били ненадеждни, нестабилни и непостоянни, когато са изразявали любовта и топлината към децата си. Такива родители постоянно са обещавали неща, които по-късно не са се случвали, не са оказвали поддръжка, вследствие на което децата са се чувствали подценени.

На по-късен стадий, порасналото дете към този момент се е трансформирало в неуверен сътрудник и се стреми да откри надеждна и постоянна връзка, нещо, което може би в никакъв случай не е имал като дете. Колебливите търсят идеалната обич и не обичат да се усещат изоставени. Тъй като любовта в никакъв случай не е съвършена, подобен човек може да се окаже отчаян и наскърбен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР