Знаете ли, че пиенето на кафе може да ви помогне

...
Знаете ли, че пиенето на кафе може да ви помогне
Коментари Харесай

Доказаха го: Кафето топи коремните мазнини

Знаете ли, че пиенето на кафе може да ви помогне да се отъврете от досадните и упорити коремни мазнини! Това твърди диетологът Наталия Комова, съгласно която потреблението на ароматната напитка е чусен способ за битка с непотребните килограми.

За да отслабнете от кафето обаче, то би трябвало да се пие без захар и мляко. Така одобрявано, то ще ни отъвре от така наречен висцерални мазнини, насъбрани в коремната област. Благодарение на кофеина се ускорява термогенезата (процесът на произвеждане на топлота в организма), което разрешава да се изгарят повече калории, отбелязва експертът.



Комова прецизира обаче, че кафето би трябвало да се приема в умерени количества, като дневната доза не трябва да надвишава три-четири кафета. " Прекалено огромни количества кафе могат да доведат до нервност, главоболие, сърцетуптене, раздразнителност, бодърствуване и мускулни тремори ", предизвестява тя.

Проучване, извършено през 2020 година в Харвардското учебно заведение по публично здраве, откри, че четири чаши кафе дневно фактически могат да понижат мастните натрупвания.

" Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите поради способността му да въздейства върху апетита и телесното тегло ", заключава специалистът Лона Сандън.

 

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР