Знаете ли, че около 60% от хората не могат да

...
Знаете ли, че около 60% от хората не могат да
Коментари Харесай

6 сигурни начина да хванете лъжеца

Знаете ли, че към 60% от хората не могат да устоят и 10 минути, без да излъжат, преувеличат или изопачат истината? Макар това да е заложено в човешката природа, отново е гадно, когато виждаш, че някой те лъже в очите. Има обаче няколко неща, които можем да създадем, с цел да се предпазим от машинация. Ето по какъв начин бихте могли да разберете кой ви лъже и кой не.
1. Помолете да ви опишат историята в противоположен ред
Обикновено, когато хората лъжат, те към този момент имат измислена история, подготвена да стартира в последователен ред. Ако би трябвало да я опишат наобратно, те ще се почувстват уплашени. Това значи, че лъжата ще стане доста по-трудна задача и ще се отворят пукнатини, когато станат по-нервни.
2. Използвайте детайла на изненадата
Ако смятате, че има късмет индивидът против вас да ви лъже, задайте случаен въпрос в средата на историята му. Попитайте ги нещо в действителност съответно по опция. По този метод те ще би трябвало да разширят лъжата си толкоз доста, че в действителност да се окажат в капан.
3. Внимавайте за подправени усмивки
Когато един човек лъже, има по-голям късмет той да притисне устните си и да стегне мускулите на лицето си. Това ще направи усмивката им да наподобява подправена. Ако към този момент познавате индивида, елементарно ще забележите разликата.


Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР