Знаете ли, че лакочистителят може да се използва не само

...
Знаете ли, че лакочистителят може да се използва не само
Коментари Харесай

11 необичайни приложения на лакочистителя за нокти

Знаете ли, че лакочистителят може да се употребява освен за унищожаване на лака от ноктите? Той има и куп други приложения, за които евентуално даже не допускате.

1. За унищожаване на петната от чай

Ацетоновият лакочистител може да се употребява за унищожаване на петна от чай върху порцелановите съдове. Нанесете малко количество от продукта върху памучен тампон или чиста забрадка, обработете петната и по-късно измийте добре съдовете с веро.

2. За разчистване на ваната

Сапунът и другите измивни  продукти оставят грозни линии по стените на ваната. Ако не ги изплакнете незабавно с вода, те засъхват и отстраняването им по-късно е извънредно мъчно. 

Третирайте петната с лакочистител, разводнен с вода.

3. За стерилизация

Накиснете пинсети за вежди, ножици за нокти и други железни аксесоари в лакочистител за 10-15 минути. Това е най-лесният метод да премахнете нездравословните микроорганизми от повърхността им и да удължите живота на инструментите си.

4. За разчистване на бели маратонки

Поддръжката на белите маратонки не по никакъв начин лесна. Само след едно излизане на открито по тях остават петна от прахуляк и нечистотия. Третирайте ги с памучен тампон, потънал в лакочистител.

Внимавайте с кожените произведения - ацетонът може да разтвори пласта багра. Използвайте продукта деликатно и единствено в рискови случаи.

5. За разтваряне на лепило

С помощта на лакочистител можете освен да почистите ръцете си от следи от моментно лепило, само че и да отделите частите, които са прилепнали една към друга.

6. За унищожаване на следи от маркер

Намокрете памучен тампон с лакочистител и деликатно, без напън, обработете нечистата повърхнина. 

7. За гланциране на пластмасовите елементи на часовника

Ако по тях има дребни драскотини, можете да опитате да ги премахнете, като ги избършете с лакочистител.
Лакочистителят може да бъде правилен асистент в семейството
Всеки знае по какъв начин да употребява лакочистител - той отстранява остарелия маникюр от ноктите. Но мнозина даже не осъзнават, че тази течност може да...

8. За унищожаване на стикери от прозорците

Дори и след унищожаване на целия стикер, остават петна, които не могат да бъде отстранени с вода. Не се отчайвайте! Лакочистителят ще се оправи с тях единствено за минута.

9. За премахване на петна от мастило

Разтворете лакочистителя във вода в съответствие 1: 2 и го нанесете върху нечистото място.

Третирайте тъканта деликатно, защото ацетонът е мощен разтворител, който може да разгради нейните нишки.
Ето защо да употребявате лакочистителя в семейството
Повечето от нас употребяват лакочистителите по предопределение - а точно да отстранен лакът от ноктите си и да ги почистят. Но може би не...

10. За разчистване на клавиатурата на компютъра

Клавиатурата на компютъра се подрежда измежду най-мръсните предмети вкъщи.

Потопете памучен тампон в лакочистител и избършете клавишите, а пространството сред тях почистете с памучен тампон. Този способ на разчистване би трябвало да се ползва най-малко един път седмично.

11. За премахване на петната от багра

Ако след ремонта е останала багра върху прозорците ви, пробвайте се да я премахнете с забрадка, напоена с лакочистител. Не се тормозете - това няма да навреди на дограмата. Изчакайте няколко минути и по-късно избършете повърхността с влажна забрадка.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР