Знаете ли, че косъмът съдържа 10-15% вода? В горещо време

...
Знаете ли, че косъмът съдържа 10-15% вода? В горещо време
Коментари Харесай

Мийте косата си по-често през лятото

Знаете ли, че косъмът съдържа 10-15% вода? В горещо време тези ресурси се изпаряват, по тази причина е доста значимо да компенсираме загубата на мокрота. Освен това ултравиолетовите лъчи повреждат външния пласт на косъма, а солената вода и сухият вятър го изсушават в допълнение. В резултат косата става суха и чуплива, написа offnews.bg.

Стилистите споделят, че лятната отбрана на косата би трябвало да стане табиет като миенето на зъбите. Препоръчва се потреблението на артикули със слънцезащитен фактор. В идеалния случай е добре да се снабдите с цялостната козметична линия, изключително в случай че почивате на море. По-лесно е изсушаването да бъде предотвратено, в сравнение с да възстановявате към този момент повредена коса.

Ако към този момент сте на морето и не разполагате със специфична козметика, можете да нанесете върху косата слънцезащитния артикул, който употребявате за кожата си. След плажа го отмийте с шампоан.

Овлажняване

Това е сезонът, в който косата се нуждае от най-интензивно навлажняване. Два пъти седмично правете овлажняваща маска. За да подсилите действието <210>, вместо общоприетата процедура нанесете маската върху леко влажна коса, покрийте я с тънка забрадка или полиетиленов плик и постойте към 20-30 минути, след което я отмийте с вода. Този метод на нанасяне на маската ускорява овлажняващия резултат.

Добра концепция са и охлаждащите спрейове за тяло, които могат да се впръскват върху скалпа. Сухите краища можете да третирате с етерични масла - жожоба, кайсия, кокос или със зехтин.

Миене

През лятото косата бързо се омазнява. Не се съпротивлявайте на тази специфичност. Мийте главата си при нужда, тъй като кожната лой въздейства отрицателно на положението на косата. Избирайте леки шампоани с меки дейни съставки, подобаващи за честа приложимост. В идеалния случай летният ви шампоан би трябвало да съдържа кератин, пантенол, алое вера и/или мента.

Преди миене нанесете върху скалпа няколко капки масло от жожоба, авокадо или кокос. Втрийте добре в корените и масажирайте. Това ще помогне на скалпа да се подхрани и да не пресъхва от честото миене. За предпочитане е през лятото да миете косата с леко хладка вода.

Никога не сушете косата на слънце. То унищожава защитния пласт на косъма. Използвайте сешоар или оставете косата да изсъхне, до момента в който сте на закрито.

Грижи за боядисаната коса

Факт е, че през лятото косата изгаря. Това е изцяло натурален развой. Ако я боядисвате, не забравяйте шапката в горещите дни. Това ще отбрани цвета и структурата на косъма. Стилистите предлагат през лятото да се откажете от боядисването и да го замените с тониране.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР