Знаете ли, че древната система за здраве Аюрведа успешно лекува

...
Знаете ли, че древната система за здраве Аюрведа успешно лекува
Коментари Харесай

Древна медицина лекува „модерните” болести и подмладява

Знаете ли, че античната система за здраве Аюрведа сполучливо лекува всеобщите заболявания на актуалния човек? Нещо повече – диагностиката на Аюрведа разрешава да се дефинира приближаващо бъдещо заболяване дълго преди появяването на каквито и да е очевидни признаци на заболяването!

Това е по този начин, тъй като Аюрведа лекарят открива енергийните несъответствия в организма, които водят до съответните заболявания. Той прави диагностика посредством прилагане и на петте сетива. Едно от нещата е преслушването, което следи положението на дишането и говоренето; проучването на Марма-точките е от особена значимост и така нататък Тази медицина, която е на повече от 5 000 години, през днешния ден е публично приета от Световната здравна организация, а неоспоримите резултати на  Аюрведа методите Пурвакарма и Панчакарма ги подреждат измежду сполучливите практики на една антична просвета. Аюрведа в превод от санскрит значи „ аюр ” (живот) и „ веда ” (знание). А като система за здраве, е цялост от пълностоен метод на живот, терапия за тяло, душeвност, усеща и дух.

С тази антична медицина ще ви оказват помощ в Аюрведа клиник Лъки Банско – първият в България индийски център, който лекува по системата Аюрведа хиляди заболявания като оказва помощ за филтриране на организма, разкрасяване и подмладяване по методите Пурвакарма и Панчакарма. „ Аюрведа клиник ” е лековит център в Банско, в който можете да се погрижите за здравето на тялото и на съзнанието си по едно и също време.

Тук се лекуват болести на стомашно-чревния тракт; сърдечни проблеми; респираторни болести, ставни, кожни, на отделителната система, женски и детски заболявания и други А също и психически проблеми: лекуване на меланхолия, привързаност, бодърствуване, безпокойствие. Могат да бъдат повлияни или лекувани и доста други здравословни проблеми и заболявания – обхватът на Аюрведа медицината е огромен. Екипът в „ Аюрведа клиник ” е от квалифицирани експерти, измежду които трима индийски терапевти с опит над 12 години, и професионален доктор - бакалавър в региона на Аюрведа, който е получих познания за методиката на Аюрведа от самия министър-председател на Индия, който от 14 години се занимава с тайните на това индийско лекуване. Всички билкови масла, билки и лечебни консумативи се внасят от Индия от особено подбрани източници, с цел да се подсигурява положителният резултат на процедурите.

Как протичат терапиите?

Методът Пурвакарма е микс от външни процедури  като втриване на билкови масла, сауна процедури още веднъж с билки, топли компреси, благовонни разтривки с билки и масла, термични процедури, обливане с масла. Тази подготовка е извънредно значима за реализиране на филтриране на тялото от отрови.

Панчакарма пък е процедура, с която ще получите вътрешно филтриране на организма от нездравословни отрови, радикали и метали, насъбрани с години в тялото ни и ще постигнете разкрасяващ здравословен резултат.

Съчетаването на двата метода се добавя с самостоятелен, съгласуван с персоналния ви физически вид (Доша), Аюрведа режим на хранене.

От Аюрведа клиник Лъки Банско разясняват, че най-хубавите резултати за организма могат да бъдат получени посредством прецизното съблюдаване и на двата метода на Аюрведа с процедури за детоксикация Пурвакарма и Панчакарма, както и с хранене по Аюрведа, йога и разтегателна гимнастика, както и същинска релакс отмора. Курсовете се организират в продължение на 7, 10, 14 или 21 дни в Апартхотел Лъки Банско като организирането на курсовете е напролет (април и май) и есента (октомври и ноември). През този интервал вие ще бъдете под непрекъснати лекарски грижи, който включват всекидневни прегледи и наблюдаване, 2 или 3 лечения дневно с истински лечебни масла, същински билки от Индия и чайове с детоксикиращ резултат, био храна, съгласно условията на Аюрведа и съобразена с вашия самостоятелен вид Доша (различните типове Доши са Пита, Кафа и Вата), време за отмора, йога и медитация.

За профилактика на здравето или лекуване на болестни признаци е подобаващ 7-дневният интервал. За лекуване на леки болестни процеси са 10-дневният и 14-дневният интервал, а за лекуване на по-сериозни заболявания се насочете към 21- дневния интервал. Разбира се, в случай че нямате заболяване, няма да бъдете лекувани, то вашият престой в Аюрведа Клиник в Банско, ще има за цел да ви детоксикира, релаксира и освободи от нездравословните радикали, с цел да постигнете красива и отпочинала кожа. По този метод процедурите в Аюрведа клиник ще изчистят от тялото ви по-голямата част от натрупалите се химикали и нездравословни субстанции, ще ви подмладят, възвръща се и спокойствието, равновесието и дейното, обикновено действие на организма.

Така в Аюрведа клиник Лъки Банско оказват помощ на здравия да резервира своето здраве, а на болния – да си го върне.

Снимки: Аюрведа клиник Лъки Банско

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР