Знаете ли, че ако в най-големите жеги оставите колата на

...
Знаете ли, че ако в най-големите жеги оставите колата на
Коментари Харесай

Само ТОВА ще спаси колата ви от нагряване през ГОРЕЩИТЕ месеци

Знаете ли, че в случай че в най-големите жеги оставите колата на слънце, температурата в купето може да доближи и до 60 – 70 градуса? Това, на собствен ред, би могло да рефлектира върху здравословното положение на водача и пасажерите. Не забравяйте, че децата са извънредно чувствителни към такива температурни разлики и по тази причина с тях би трябвало доста да се внимава.

Днес ще разкрием пред вас по какъв начин бихте могли да предпазите колата си от летните горещини, без да се постанова да вършиме нещо кой знае какъв брой особено. Заложете си няколко правила, към които постоянно да се придържате и да ги спазвате механично, без да се замисляте.

Така освен ще предпазите тапицерия, мотор, спирачки, само че и ще се погрижите за личния си комфорт по време на пътуването и този на останалите пасажери в автомобила.

Задължително правете ТОВА, в случай че желаете колата да не се нагрее:

Не дръжте колата на слънце

Това е най-простото нещо, което можете да извършите, тъй че автомобилът да не прегрява. Помнете, че парниковият резултат е в положение да увеличи температурата с 10, а даже и повече градуси.

Ако ви се наложи да паркирате за по-дълго време, имайте поради, че сянката се движи със слънцето. Добре е да се съобразите и с това и деликатно да подберете мястото, където ще оставите автомобила паркиран.

Покрийте прозорците
 Как да поддържате колата си чиста през лятото Как да поддържате колата си чиста през лятото
Поддържането на непорочност в кола през лятото е по-лесно, в сравнение с през зимата или отвън сезона. Някои сезонни проблеми, обаче, могат да...

За да не се получава парников резултат, прозорците би трябвало да са компактно покрити, тъй че през тях да не влизат слънчеви лъчи. Можете да ползвате всевъзможни подръчни материали, било то вестници, списания, специфични козирки за слънце и други.

Покривало за кола

Ако сте си купили було, не забравяйте да покривате колата с него. В случай, че занапред ви престои да се оборудвате с този аксесоар, ние ви съветваме да заложите на модел, който е направен от дишаща материя. Никога не покривайте колата с влажно було.

Не забравяйте на всички места с вас да носите аптечка за първа помощ с медикаменти!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР