Знаете ли, че 88% от богатите хора четат книги най-малко

...
Знаете ли, че 88% от богатите хора четат книги най-малко
Коментари Харесай

Златните правила, които спазват богатите хора

Знаете ли, че 88% от богатите хора четат книги минимум 30 минути дневно? Когато видите някоя съумяла персона, се питате каква е тайната на триумфа и благосъстоянието. Друго, което съумелите вършат е да записват своите хрумвания, проекти за деня и да се грижат добре за тялото си, както и:
Слушат повече, приказват по-малко
Това предписание важи освен когато разговаряте с другар. Слушането на потребностите на хората, също е значим миг в бизнеса. Ако не умеете да слушате и да вниквате в думите на вашия събеседник, по какъв начин ще разберете какво желае той, от какво се нуждае… Не бива да забравяме, че връзката е ключът, а способността да слушате е част от нея.

Избират умно приятелите си
Много е значимо с какъв кръг от хора се заобикаляте. Помислете дали вашите другари са персони, които ви поддържат и имат вяра във вас и концепциите ви, дали ви оказват помощ да се развивате или са такива, които непрекъснато се оплакват от живота, които ви подценяват, демотивират. Ако задачата ви е да имате по-добро обществено състояние, в околните ви кръгове би трябвало да има най-малко една или две съумели персони.

Знаят по кое време да спрат
Това, което знаем за богатите хора сигурно е, че те работят доста, само че са се научили по какъв начин да слагат граница сред бизнеса и персоналното време за околните. Ако не желаете да се изтощите прочувствено и физически, да работите неефективно, пробвайте се по-рядко да довършвате служебни каузи вкъщи или да стоите в офиса до късно.

Не стопират да се учат

Изобретения, нововъведения, технологии… Светът е динамичен. Ако желаете да бъдете забавни, да достигнете вашите върхове и цели, не спирайте да учите нови неща, да развивате себе си като персони. Богатите вършат това. Посещавайте безвъзмездни лекции, курсове, семинари, запишете се на такива, които ще покачат вашата подготовка.

Имат източник на въздържан приход

Какво е общото сред Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, починалия Стив Джобс? Помислете единствено за техните визии. Винаги са семпло, само че комфортно облечени, а имат огромни суми в банковите си сметки, без непотребна суетност. Те не харчат всичките си спестявания за скъпи облекла и придобивки, те влагат в нови планове. Доходите, учредени на бизнес, вложения, дивиденти или недвижими парцели, могат да бъдат отличен източник на спомагателни средства.

Оценяват времето си

Времето е доста скъпо и богатите знаят по какъв начин да го ръководят в своя изгода. Време за работа, занимания, почивки, обучения…

Инфо: Аз-жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР