Знаете, че в днешно време информацията е по-ценна от златото.

...
Знаете, че в днешно време информацията е по-ценна от златото.
Коментари Харесай

Experian България като част от глобалната сила, която предотврати финансови измами за над $12 милиарда през 2023-а

" Знаете, че в днешно време информацията е по-ценна от златото. И по този начин, съществуването на данни е новото злато в наши дни ". Това ни споделя Екатерина Недялкова, уебсайт водач на  компанията у нас, която към този момент 20 години има наличие в България и предотвратява финансови измами по целия свят.

Това, което Experian прави, е да употребява тези данни и да поддържа хората да подобрят своите кредитни резултати. Макар в България да не е толкоз известно, в международен мащаб това е от значително значение. Компанията има опит с данни на 1,5 милиарда души в международен мащаб или съвсем 18% от международното население.

Само за предходната година Experian, с всички решенията, които дава на бизнеса, съумява да предотврати финансови измами за над 12 милиарда $ .

Компанията има над 22 000 чиновници, работещи допълнително от 32 страни, като в България те са към 1 000 души .
 Снимка 661808
Източник:

Experian идва и у нас през 2004 година Няколко са главните стадии, през които преминахме през последните години, споделя Недялкова.

Първият е обвързван с споразумяване на първите " бизнес единици ", а няколко години по-късно Experian взема решение да влага в България, с цел да стане първият световен стратегически център. " В момента имаме в пет в разнообразни страни, само че по това време беше първият ", споделя тя за интервенциите в България.

Вторият стадий е този на разширение. След като Experian реши да влага в България и сътвори този световен център, за компанията става в действителност значима тематиката за чиновниците. Така уголемява броя на хората, които са част от компанията с 220% за къс интервал от време в интервала 2014-2018-а.

Следва фаза на стабилизиране на интервенциите и обезпечаване на бърз напредък, по време на който служителите достигат до 1000 души. " Сега сме сега, в който бихме желали да стигнем до идващия стадий - на зрялост ", разяснява Недялкова.

В последните години екипът на Experian е постоянен и усилва приходите на локалното сдружение със 73%. За последните пет години с 40% се е нараснала и инвестицията на компанията в българския екип, като единствено за 2022 година Experian България регистрира 34,4 милиона $ (63 милиона лева) инвестиция в своите чиновници. Днес българските екипи способстват за продуктите и интервенциите на шест от всички девет района, в които Experian развива активността си.

Три години поред Experian е сертифицирана компания като отлично място за работа.

Според Джъстин Хейстингс, който е основен действен шеф Глобани " Човешки запаси " в Experian, компанията има редица локални центрове за гении по целия свят, в това число България. " България е една от основните за нас местоположения ", разяснява той.
 Снимка 661815
Източник:

Джъстин Хейстингс

По думите на Хейстингс на пазара има необикновено предложение на гении, както и доста добра интернет съгласуваност в България. " Близостта на часовата зона, изключително до нашите пазари в EMEA и нашия пазар в Обединеното кралство, е явно преимущество за нас ", декларира той.

" Признати сме в 22 страни като отлично място за работа. Получихме това увещание още първия път, когато направихме изследването - преди три години. Общата ангажираност на чиновниците е 83%, в международен мащаб. Има растеж с 5% годишно ", разяснява той.

Екипът в България минава приблизително 28 000 часа образования годишно, а 32% от чиновниците в локалния офис се развиват кариерно в компанията всяка година, преминавайки на нова позиция. Само за 2021 и 2022 година българското сдружение усилва с 45% инвестицията в образование и развиване на своя екип. Следващата стъпка на компанията в образованието и развиването на чиновниците е Experian University - нова световна вътрешна платформа за образование.

Experian University се състои от редица академии, фокусирани върху многообразие от тематики. Платформата започва през февруари 2024 година с три академии - GenAI, Cloud и " Основни умения " (Core Skills). Само през 2024 година следва стартирането на още три академии.

Компанията се концентрира и върху това по какъв начин " отглежда " водачи. " Ефективността има огромно въздействие върху културата на една организация. И по този начин измерваме нашата лидерска успеваемост. В международен мащаб тя е 86%, само че в действителност в България са 89% и това е ужасно и се гордеем с тази статистика ", съобщи Хейстингс.

Култура на тъждество, разнообразие и приобщаване

Основният мотор зад това е  приобщаване и ангажираност на по този начин наречените employee resource groups, или групи от чиновници, обединени от сходни ползи в поддръжка на разнообразни дела.

" В Experian Bulgaria имаме 47% дами на мениджърски функции. 66,7% от най-старшите ни функции в местоположението са заети от дами. Офисът тук е в Топ 5 в световната група на Experian по брой наети дами в мениджмънта по отношение на всички офиси на компанията с над 400 души ", акцентира по време на събитието Уил Люис, който основен шеф " Равенство и разнообразие и привличане на гении ".
 Снимка 661818
Източник:

Уил Люис

За последните три години чиновниците на Experian България са дарили над над 56 хиляди лв. на разнообразни организации, изпълняващи активност в интерес на обществото. гении.

" Усилията ни са и ще продължат да бъдат ориентирани към увеличение на добавената стойност, която българският офис основава за световния бизнес на Experian. За да реализираме това, се фокусираме върху надграждане на знанията и пълномощия на екипа тук ", съобщи Екатерина Недялкова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР