Знаем какви ли не факти за живота на кралското семейство,

...
Знаем какви ли не факти за живота на кралското семейство,
Коментари Харесай

Тъмната тайна на кралица Елизабет II и нейното психично разстройство

Знаем какви ли не обстоятелства за живота на кралското семейство, само че към момента има неща, които ни изненадват. Като фактът, че починалата английска кралица е имала психично разстройство в детството си.

Елизабет може и да е привикнала от дребна на кралски метод на живот и да е подготвяна за ролята на монарх, само че се оказва, че като дете кралицата е била несигурно момиче, което е страдало от психически проблем.

Това се разкрива в биографичната книга „ Гувернантката “ на Уенди Холдън. Авторът изважда на бял свят спомените на Мериън Крофорд, която дълго време е била персонална учителка на Нейно Величество. Тя се занимава с образованието и възпитанието на младата принцеса.

„ Кралицата беше повредена в детството си. Тя страдаше от обсесивно-компулсивно разстройство. Елизабет беше привикнала да подрежда моливите си в безусловно права линия, с цел да се усеща в сигурност “, споделя гувернантката.

Лилибет, както наричали бъдещата кралица околните, разказвала, че се усеща в сигурност, само когато е сигурна, че всичко към нея е безупречно подредено. По думите на Мериън това се отнасяло и за чиниите и приборите на масата. Преди да седне да се храни, принцесата безусловно подреждала всяко нещо под конец.
 Премълчаваните заболявания в английския кралски жанр  Премълчаваните заболявания в английския кралски жанр  Премълчаваните заболявания в английския кралски жанр  Премълчаваните заболявания в английския кралски жанр
Крофорд, която е психолог, разбирала, че си има работа с натрапчиви мисли: „ Поведението на принцесата не беше обикновено. Попитах я за какво го прави? Тя подвигна кристално сините си очи и ми отговори, че по този начин се усеща в сигурност. Опасност от какво? “ – само че Мериън по този начин и не получава отговор.

Тя също споделя, че Елизабет била доста чинно и прилежно дете. Нещата ѝ постоянно били в съвършен порядък. Обсесивното ѝ държание обаче тормозило Мериън. Лилибет да вземем за пример ставала по няколко пъти през нощта, с цел да подреди пантофите и облеклата си.

Обсесивното компулсивно разстройство е обвързвано с избрани страхове, които страдащият не би могъл да управлява. Ето за какво изпитва потребността да прави дейности, постоянно причудливи за другите.

 кралица елизабет Getty/Gulliver
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР