Знаем добре, че начинът на хранене е пряко свързан със

...
Знаем добре, че начинът на хранене е пряко свързан със
Коментари Харесай

Протеинът, с който живеем по-дълго

Знаем добре, че методът на хранене е директно обвързван със здравословното ни положение, а оттова - и с продължителността на живота . Разбира се, има и редица други фактори, които й оказват въздействие, само че най-малко можем да създадем всичко, което зависи от нас, с цел да се приближим към дълголетниците.
 Фибрите, протеинът, стресът и по какъв начин да се оправим с мазнините в региона на корема
Как да се оправим с мазнините в коремната област

Няколко просто правила, които да съблюдаваме

Оказва се, че един от директните пътища към тази цел се крие в потреблението на протеин. Но не кой да е, а растителен.

Връзката сред протеина и по-дългия живот не е нова за учените. Отдавна, с помощта на разнообразни проучвания, те са открили, че потреблението на повече растителни протеини понижава риска от развиване на рак и сърдечно-съдови болести, които са измежду най-честите аргументи за по-ранна смъртност.
 Снимка 403773

Този резултат е потвърден и от нов разбор на група американски и ирански учени. На базата на 32 минали изследвания те още веднъж стигат до извода, че в случай че консумираме повече растителни протеини, ще живеем по-дълго .

Протеинът, като цяло, понижава рискът от по-ранна гибел с 6%, а растителният - с 8% и с цели 12, в случай че е породена от сърдечно-съдови болести. Причината е, че в растителния протеин се съдържат редица субстанции, които поддържат здравето на кръвоносните съдове, предава.
 Снимка 493539

Какво да ядем

Храните, богати на протеин, са месо, яйца, риба и мляко. А растителният протеин се намира в ядките, бобовите култури и семената. Докато с животинския протеин е добре да внимаваме, тъй като потреблението на прекомерно доста алено месо може да докара до сърдечно-съдови проблеми, то с растителния няма по какъв начин да прекалим.
 Протеинът, постоянната му консумация и от какво количество се нуждаем
От какъв брой тъкмо протеин се нуждаем

И дали не прекаляваме

Лесно можем да му намерим място в ежедневното си меню, като сменяем някое междинно хранене с шепа ядки да вземем за пример. В закуската и салатата за обед или вечеря прибавяме микс от семена, а бобовите (боб, леща, нахут и други) е добре да участват в менюто ни най-малко един път седмично.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР