Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава“, отговори на

...
Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава“, отговори на
Коментари Харесай

ПП обвиниха ГЕРБ, че водят „специална политическа операция“ срещу управлението

„ Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава “, отговори на обвиняванията Тома Биков
Ден откакто болшинството отхвърли предлагането за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов от „ Продължаваме промяната “, поискана му от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, в Народното събрание градусът на напрежение още веднъж се подвигна. В своя декларация от „ Продължаваме промяната “ скочиха на опозицията.

Те насочиха обвиняване към ГЕРБ за осъществяване на „ специфична политическа интервенция “ против ръководството на страната, която тече редом с пропагандната машина на съветския президент Владимир Путин.

„ Ден откакто „ градивната съпротива “ опита без действителни причини и с грозни внушения да смъкна заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов, желаеме да обърнем внимание на една рискова наклонност. Наблюдаваме нестихващата поредност офанзиви, идващи от опозицията “, се споделя в декларацията на Политическа партия, изчетена от Венеция Нецова-Ангова.

„ Нормално е една съпротива да подлага на критика, само че не е обикновено да нападна с тези способи в сегашния миг, когато явно сме на първа линия на дезинформационната война, която пропагандната машина на Путин води. Интересно е КОЙ стои зад тези офанзиви? Чии ползи пази „ градивната съпротива “? Съмнително и притеснително е, че виждаме прилики с военната дезинформация – главно с опити за всяването на подозрения в обществото, всяване на боязън, провокиране на надълбоко разделяне, което се характеризира с неведнъж повторение на неистини и потребление на обиди и личностни нападки, което да усили крайните страсти и надлежно да ускори поляризацията измежду хората. Повтарянето на лъжи и активирането на предстоящи и непредвидени лица от българското политическо пространство след изострянето на връзките с Русия на Путин беше комбинирано с активиране на избрани компании и бизнес кръгове, които започнаха да приказват за газова рецесия, за това, че няма да има газ, че ще бъдат вкарани медиатори, че България би трябвало да заплаща в рубли, че не можем без съветски газ. Дори и тази седмица сякаш пробългарски партии ни приканват от парламентарната естрада да плащаме в рубли “, показват от Политическа партия.

Според тях обстоятелствата били, че нито българският бизнес усетил прекъсването на газа, нито българските консуматори.

„ Правителството бързо контракти и доставки за идващите месеци, а отсега нататък изгледите са, че ще имаме газ на доста по-добри цени от тези, които плащахме. В същото време, макар войната и инфлацията, българската стопанска система регистрира забележителен растеж за първото тримесечие – 4,5%. Но сенчестите и не толкоз сенчести ползи на олигархично-путинския режим в България бяха наранени.

Затова офанзивите, още веднъж да повторим, типични за дезинформационната война, продължиха – офанзивата против „ Български пощи “, която в действителност беше против нашите майки и татковци, с цел да се уплашат, че няма да си получат пенсиите, активизирането на акции и тролове, разпространяването на погрешна информация в обществените мрежи. За похлупак, видяхме, че и в Народното събрание „ градивната съпротива “ е извънредно дейна... или „ задействана “. Използва се трибуната на Народно събрание, с цел да се насочат обиди към вицепрезидента на стратегически сътрудник на България... Това е неприлично деяние, грозно, неуместно. Осъждаме най-категорично грубите и расистки думи към вицепрезидента на Съединените щати, направени от народен представител в българския парламент. Подобни мнения са изцяло недостойни и неприемливи за член на Народното събрание и са опит за похищение на вниманието от сериозните въпроси, които в действителност имат значение за българския народ. Камала Харис е бележит политик - първата жена вицепрезидент. Неведнъж чухме внушението, от същата част на залата, че България се управлявала от американското посолство – различен прийом, който цели да раздели обществото. В същото време някогашният министър председател упорства да преговаряме с „ Газпром “, а актуалната съпротива публично популяризира изкривени и манипулирани данни. Интересен синхрон “, се споделя още в декларацията на Политическа партия.

„ Явно представителите на партия ГЕРБ толкоз доста мечтаят за избори, че във всички политически дейности започнаха да откриват предизборни акции. НЕ! Няма предизборна обстановка. Дами и господа от ГЕРБ, „ специфичната Ви политическа интервенция “ няма да успее. Затова желаеме още веднъж да попитаме кой стои зад офанзивите? Кой има интерес от дестабилизация, безпорядък и разделяне? Чии ползи пази „ градивната съпротива “?, питат Политическа партия.

В декларацията им стана въпрос и за новите железни порти на парадния вход на Народното събрание.

„ Колкото до решетките на Цвета Караянчева, някогашен ръководител на Народното събрание, това е величествено политическо двуличие! Ако имаше премия за това, щяхте да я получите! Цвета Караянчева, която конфигурира такива решетки на постройката на Народното събрание през 2020-а година по време на гражданските митинги, го направи със своя автограф. За разлика, актуалният ръководител на Народното събрание не е подписвал решение за слагане на решетки.Но тези решетки нямат място на постройката на Народното събрание. Решетките на Цвета Караянчева ще бъдат отстранени “, обявиха от Политическа партия.

Декларацията провокира остра реакция от страна на ГЕРБ-СДС. Тома Биков даже насочи укор към председателстващата съвещанието Росица Кирова, че не се е намесила.

От Политическа партия пък имаха несъгласие към Кирова, която разреши изявлението на Тома Биков.

„ Ние сме отговорни за „ Български пощи “, за Путин, за това, че вашият министър-председател не може да каже и до през днешния ден от кое място купува газ и какво прави. Знаем, че сте уплашени, още малко ви остава. Довиждане и прелестен и благополучен уикенд “, обърна се Биков към депутатите от Политическа партия.

Въпреки че Кирова направи забележка на депутата от ПГ на ГЕРБ-СДС, ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров изиска пояснение. „ Г-жо Кирова, това, което вършиме през днешния ден, надвишава в пъти това, за което искахте освобождението на господин Иванов “, сподели той.

Гюров напомни, че в четвъртък три часа депутатите са разисквали тематиката, че на политическа декларация не се взима отношение.

Според него през днешния ден Биков е направил тъкмо това, нарушавайки правилника.

„ В нашата група ще разгледаме Вашето държание и ще преценим по какъв начин да действаме нататък “, обърна се Гюров към Кирова.

Станислав Анастасов от ПГ на Движение за права и свободи направи забележка, че председателстващият съвещанието е разрешила представител на ръководещите да чете декларация, в която посочва партиите отвън ръководството като „ така наречен съпротива “.

„ Желанието за унищожаване на опозицията, което показват ръководещите, е втората крачка към авторитаризма “, сподели той.

Ангова прикани да не се позволяват внушения и посочи, че в декларацията се е говорело за „ така наречен градивна съпротива “.

Последва зов от страна на Росица Кирова депутатите да продължат с парламентарния надзор. Венко Сабрутев от Политическа партия обаче още веднъж я попита за какво е позволила да се прави изявление след декларация.

Тя изясни, че е направила забележка и се е пробвала на няколко пъти да прекъсне изказващия се. Тома Биков от своя страна призна, че е злоупотребил с процедурата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР