Знаем, че сънят е най-доброто, което можем да направим за

...
Знаем, че сънят е най-доброто, което можем да направим за
Коментари Харесай

Сутрешният образ в огледалото

Знаем, че сънят е най-хубавото, което можем да създадем за своята хубостта. По време на него кожата и тъканите се възвръщат, очите си отпочиват и се зареждаме с сила за идния ден...Но действителността, която ни гледа заран в огледалото е напълно друга: петнисто подпухнало лице, едвам забележими цепки на очите и релеф на смачкана опаковка. Защо изглеждаме толкоз неприятно, когато би трябвало да преливаме от прохлада?

През нощта повърхностният пласт на кожата губи влага и фините линии стават по-ясно забележими.

Заради хоризонталното състояние по време на сън, водата се отдръпва в по-дълбоките равнища на епидермиса, където предизвиква отичане. То е изключително очевидно в „ слабите’ зони – към очите и овалът на лицето.

Когато спим по-корем или се въртим подпухването по-видимо, а бръчките повече, поради притискането на лицето във възглавницата. Тези попълнения обаче са краткотрайни и не трябва да изпадаме в душевни рецесии, поради тях.

Сутрин притокът на кръв към кожата е понижен (кръвоносни съдове са свити). В резултат на това изглеждаме доста по-бледи спрямо останалото време на деня, а на този декор пъпките, белезите и черните точки изпъкват плашещо. Не, не всичките са изскочили за една нощ, само че сутринта сме най-пристрастени към щателното проучване на облика си в огледалото.

Какво да вършим?
Да си върнем тонуса
Измиването на лицето със студена вода е остаряло изпитано средство, само че още по-добър резултат ще реализираме, в случай че обтрием лицето си с кубчета лед (най-добре приготвени от билкова отвара) или тоник съхраняван в хладилника. Студът освен ще разсъни към момента дремещите ни сетива, само че и ще възстaнови кръвообръщението. Благодарение на него оттоците на лицето ще се разнесат по-бързо, порите ще се свият, а кожата ни прелестно ще порозовее.

Да възстановим хидратацията
Колкото по-скоро след събуждането нанесем дневен крем, толкоз по-бързо ще възстановим здравия тип на лицето си. Рано сутринта кожата е най-възприемчива към козметичните грижи. Дори и за мазните кожи, хидратиращият артикул е наложителен, защото възстановява секрецията на себумните жлези, която се покачва сред 10 и 12 часа и омекотява по-грубия релеф.

Да не избързваме с гримът
При тези грижи, до час след пробуждане лицето ни ще придобие още веднъж естествения си „ дневен ” тип. Не е целесъобразно да посягаме към декоративната козметика преди този момент, тъй като има действителна заплаха да прекалим с декор фьо тена, пудрата и коректора. В този случай се постанова да ставаме по-рано, само че времето преди работа можем да запълним със закуска, ободрителен душ и даже гимнастика – какъв по-добър и тонизиращ старт на деня.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР