Знаем, че като отговорни стопани на домашен любимец се стараете

...
Знаем, че като отговорни стопани на домашен любимец се стараете
Коментари Харесай

Собственици на кучета, веднага спрете да правите тези неща!

Знаем, че като виновни стопани на домакински любим се стараете да вършиме всичко допустимо, с цел да се усеща питомецът ви добре. Нямаме подозрение, че полагате грижи и то – много! Въпреки това има някои привички, които – умишлено или не, може би поддържате на всекидневно равнище, и които ви вършат да изглеждате по-груби и невнимателни в очите на близките.

Колегите от уеб страницата за домашни любимци ни разкриват кои са десетте навика на притежателите на кучета, които да зарежете още през днешния ден:
Не събирате боклука след кучето си
Груб табиет номер едно – постоянно и във всяка обстановка! И не, не е задоволително просто да съберете боклука след домашния си любим, а по-късно да оставите торбичката с изпражненията му на земята – би трябвало да намерите и уместно място, където да го изхвърлите. 

Говорите по телефона си в кучешкия парк

Много хора считат, че кучешките градинки и паркове са места, където могат да оставят кучетата си „ да вършат техните неща “, до момента в който самите те правят своите. И макар че на доктрина това е по този начин – животното е там, с цел да поиграе с приятелите си, тъкмо като дете е значимо да го следите и да наблюдавате държанието му. Защото, в случай че четириногото се разстрои или стартира да се заяжда с друго животно, ще имате потребност от свободни ръце и цялото си внимание, с цел да му помогнете. 
Пренебрегвате знаците „ Забранено за домашни любимци “
Знаем какъв брой доста обичате вашето кученце, само че има някои публични места, като заведения за хранене и магазини, където домашните любимци не са добре пристигнали или има знак, че са категорично неразрешени. И въпреки всичко, прекалено много притежатели на кучета считат, че тази възбрана се отнася за всички четириноги, само че не и за техните питомци. Така че – те или се промъкват или безогледно вкарват животните си, разяснява Рут МакПийт, ветеринарен доктор и създател на Lisette the Vet. 

Помнете, че това е освен демонстрация на пренебрежение към мястото, където се намирате, само че и към хората към вас. В последна сметка– не знаете кой може да има алергия или сериозен боязън от кучета. За това – следвайте разпоредбите, просто е.
Наричате кучето си „ служебно животно “, а то не е 
Служебните кучета имат характерна формулировка – това са „ животни, които са самостоятелно подготвени да правят работа или да извършват задания в услуга на лица с увреждания “. Въпреки че някои хора избират да назовават домашните си любимци „ подкрепящи “ и даже лъжат, че ще дойдат със служебно куче, с цел да ги позволен до места, неразрешени за четириноги.

Това е освен жестоко, само че и рисково. А хората, които парадират с тези правила, затрудняват притежателите на кучета, които в действителност разчитат на техните сертифицирани домашни животни.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР