Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че то беше

...
Знаех за изявлението на президента предварително. Смятам, че то беше
Коментари Харесай

Нинова: Знаех предварително за изявлението на Радев, дойде в точния момент

" Знаех за изказването на президента авансово. Смятам, че то беше належащо тъкмо в този миг с една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави лична партия ".

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция на " Позитано " 20. По-рано тази седмица по време на доклада си за миналата година президентът Румен Радев разгласи, че той и вицето му Илияна Йотова ще се

На президентските избори през 2016 година Радев и Йотова бяха претендентите на Българска социалистическа партия. Още преди изказването на президента обаче Нинова разгласи, че решението дали социалистите ще повдигнат Радев за втори мандат ще бъде взето след парламентарния избор.

Сега тя още веднъж акцентира, че " формата и метода на номиниране " ще бъдат ясни тогава. " И двамата (бел.ред – с Радев) сме на едно мнение - този въпрос ще се взема решение след парламентарните избори ", сподели тя в сряда. Решението щяло да бъде взето " допустимо най-скоро " след вота за депутати. Нинова уточни, че Българска социалистическа партия има правилник и вътрешни правила за номиниране на претенденти и се придържа към тях.

" С ясната му и безапелационна поръчка за кандидатиране за втори президентски мандат, считам че той постави завършек на тези спекулации за политическите му планове да прави лична партия. Tова беше належащо в този момент преди парламентарните избори, с цел да е ясно. Това е почтена и открита позиция на президента ", сподели още Нинова във връзка изказването на Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР