Значителното бизнес кредитиране, нарастващите потребителски разходи и трудов пазар, характеризиращ

...
Значителното бизнес кредитиране, нарастващите потребителски разходи и трудов пазар, характеризиращ
Коментари Харесай

Фед: Икономическият растеж на САЩ върви по план

Значителното бизнес кредитиране, възходящите потребителски разноски и трудов пазар, характеризиращ се с висока претовареност, сочат, че американската стопанска система продължава по пътя на растежа, показва в отчет Федералният запас на Съединени американски щати (Фед), представено от Ройтерс.

В от време на време оповестената " Бежова книга ", която се основава на отчетни документи на 12-те районни банки на Фед, централната банка отбелязва, че като цяло вероятностите за фирмите са останали позитивни, само че има много безпокойства, свързани с въпроса за митата, които вкарва администрацията на президента Доналд Тръмп.

Контактите в разнообразни браншове, в това число индустрия, селско стопанство и превоз показаха безпокойствие от нововъведените и/или препоръчаните мита, разяснява в отчета си централната банка. Документът покрива интервала от март до началото на април.

Според банката стопанската система наподобява върви напред, като има някои сигнали, че намаляването на налозите, утвърдено през декември, може да е почнало да оказва въздействие върху разноските на фирмите и вложенията.

Няколко от районните банки на Фед регистрират скок на кредитирането на компании и жители.

Нарастването на отпуснатите заеми на компании може да е предвестител на нещо като капиталов взрив, който специалистите на Фед се надяват да последва вследствие на неотдавнашното понижение на корпоративния налог.

Това евентуално ще поддържа мнението измежду представителите на Фед, че ще има тази година минимум две, в случай че не и три, покачвания на лихвите. Централната банка подвигна лихвите си през март, само че не се чака ново покачване на съвещанието след две седмици.

Покачването на цените в страната е несъмнено като умерено в отчета, като цените на стоманата са нарастнали фрапантно в някои региони поради оповестените мита върху вноса на този метал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР