Значителна част от секретните документи на американското разузнаванеза Южна Корея,

...
Значителна част от секретните документи на американското разузнаванеза Южна Корея,
Коментари Харесай

Сеул: Значителна част от изтеклите разузнавателни документи на САЩ са фалшиви

" Значителна част " от секретните документи на американското разузнаванеза Южна Корея, изтекли през последните седмици, са били " фалшифицирани ", оповестяват от канцеларията на южнокорейския президент, съобщи Дарик с позоваване на Франс прес.

Изтичането, което споредПентагонапредставлява " доста сериозен " риск за националната сигурност на Съединени американски щати, провокира дипломатически ужас. Някои от изтеклите документи наподобява в действителност сочат, че Вашингтон събира разследваща информация за своите съдружници, като Израел и Южна Корея.

Според известия в медиите, няколко от документите разкриват опасения измежду високопоставени южнокорейски чиновници в областта на националната сигурност, че оръжия и муниции, създадени в тяхната страна, в последна сметка ще бъдат употребявани в Украйна. Подобна опция би била нарушаване наполитиката на Сеулда не продава никакви оръжия на страни във война.

По време на сегашен телефонен диалог обаче, министрите на защитата на Съединени американски щати и Южна Корея са достигнали до заключението, че " забележителен брой от въпросните документи са фалшифицирани ", се споделя в прессъобщение на южнокорейското президентство.

Десетки фотоси на документите се популяризират от най-малко няколко седмици в обществените мрежи като " Туитър ", " Телеграм " и " Дискорд ".

Пентагонътказа, че работи, с цел да откри дали документите са същински, и добави, че най-малко един от тях наподобява е бил манипулиран.
Изтичането на информация накара американски чиновници да успокояват съдружници като Южна Корея, която даде филантропична и несмъртоносна помощ на Украйна след началото на съветската инвазия в страната през февруари 2022 година

Разкриването на хипотетични полемики за Украйна сред високопоставени чиновници по националната сигурност провокира рецензии в Южна Корея по отношение на уязвимостта на връзките в основните администрации на страната, като да вземем за пример президентството.

Но канцеларията на президента Юн Сук Йол през днешния ден се отбрани, заявявайки, че взема " най-строги ограничения за сигурност " и че обвиняванията за подслушване са " безпочвени неистини ". На Юн следва държавна аудиенция в Съединени американски щати през април, показва Агенция Франс Прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР