Значителен брой пътни нарушения в Гърция вече няма да бъдат

...
Значителен брой пътни нарушения в Гърция вече няма да бъдат
Коментари Харесай

В Гърция: Отнемат шофьорската книжка при изхвърлена цигара

Значителен брой пътни нарушавания в Гърция към този момент няма да бъдат наказвани с санкция, а с лишаване на шофьорската брошура или регистрационните номера за няколко месеца, написа гръцкият вестник Kathimerini. Освен това бъде въведено предписание, съгласно което, в случай че даден водач три пъти наруши избрани правила, той ще би трябвало още веднъж да поставя изпит за шофьорска брошура.

Новите правила бяха оповестени от гръцкия министър на превоза Христос Спирдзис, който добави, че пътните извършители ще заплащат единствено толкоз, колкото могат да си разрешат. Министърът също по този начин изясни, че проектите на гръцките управляващи да обвържат размера на санкциите за нарушителите към техните данъчни заявления целят да влияят върху заможните извършители, които не са застрашени от съществуващите санкции.

„ Глобите би трябвало да бъдат приспособени в сходство с приходите, с цел да се подсигурява, че те имат оптимално влияние ”, разяснява източник от гръцкото транспортно министерство.

Посочените промени в гръцкото законодателство ще бъдат препоръчани на депутатите за утвърждение през идните дни.

Според сътрудник на Българското национално радио, книжки и номера в южната ни съседка ще се лишават към този момент за: говорене по мобилен телефон при шофиране, изхвърляне на цигара от автомобила, прекъсване тук-там за инвалиди, каране в аварийна лента, както и придвижване на тирове в крайнолява лента./ Pik.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР