Значи, мислите, че знаете как да миете косата си?! Звучи лесно,

...
Значи, мислите, че знаете как да миете косата си?!
Звучи лесно,
Коментари Харесай

Помогнете на косата да покаже пълния си потенциал… като я измиете

Значи, мислите, че знаете по какъв начин да миете косата си?!

Звучи елементарно, да! Но дали е? Може би техниката ви за измиване пречи на косата ви да реализира цялостния си капацитет?

Повечето хора не измиват добре косата си и върху нея остава един филм, който пречи на блясъка й и с течение на времето я прави вяла и безжизнена. Трикът е да я измивате по два пъти. Първото измиване почиства мръсотията от косата, до момента в който второто й дава опция да поеме потребните съставки на шампоана. Първото разчистване с шампоан е нещо като „ външно “, а второто „ вкарва “ продукта до корените и основава предстоящата пяна.

 Помогнете на косата да покаже цялостния си капацитет... като я измиете

Измиването на косата на 2-3 дни е най-подходящият тайминг за множеството типове коси. Вярно е, че тези с по-фината коса ще желаят да я мият по-често, а тези с афрокъдриците могат да удължат интервала сред измиванията. Ако всякога измивате косата си с двоен шампоан, ще усетите по какъв начин ще започнете да я миете по-рядко, само че ще бъде по-дълбоко почистена, а не просто на повърхността.

Когато става дума за еликсир, би трябвало да се ръководите от косата си. Фината коса може да мине без еликсир, до момента в който сухата може да го попие от корена до върха. Но без значение от вида на косата, нанасяйте еликсир на върховете й, в случай че имате балеаж, в случай че краищата й са сухи или се цепят. И наложително разрешете косата си, преди да нанесете балсама – по този начин освен ще отстраните непотребната вода, която ще разреди ненужно продукта, само че ще помогнете на сцеплението с косъма.

Двойният шампоан дотам почиства косата, че дава опция да диагностицирате действителното й положение и потребности доста по-лесно . Това, както и да не се страхувате да употребявате изсъхнал шампоан сред измиванията, е най-важното, което би трябвало да знаете за това по какъв начин да разкриете цялостния капацитет на косата си под душа.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР