Зловещи и необясними неща се случват около нас всеки ден.

...
Зловещи и необясними неща се случват около нас всеки ден.
Коментари Харесай

Чарлз Пек - мъжът, който се обади на семейството си 35 пъти след смъртта си

Зловещи и необясними неща се случват към нас всеки ден. Те ни карат да се замислим за живота след гибелта. Тази история може би ще обърка скептиците и ще даде вяра на тези, които имат вяра в отвъдното. Това е мистерията с Чарлз Пек. Мъжът умира в жестока влакова злополука, само че съумява да се обади на своите близки 35 пъти след гибелта си. 

На 12 септември 2008 година пътнически трен в Калифорния минава на червен светофар и се блъска в товарен влак. Загиват 25 души, 135 са ранени. Това е една от най-смъртоносните влакови произшествия в Америка.

Във съдбовния трен пътува и 49-годишният Чарлз Пек. Притесненото му фамилията следи изключителните вести по тв приемника, надявайки се да разбере какво се е случило с техния родственик, когато телефонът позвънява.

Cell Phone Calls After Death
Charles Peck had died on impact. Yet long past his death, his cell phone had continued to reach out to many of those he cared most about, and ultimately led rescuers to his mortal remains. via
— Roland Louis Hansen M.P.A. (@RolandHansen)
Полицията намира тялото на Чарлз измежду останките от ужасяващата злополука, проследявайки сигнала от мобилния му телефон. Откритието обаче няма да зарадва неговото семейство. Мъжът е мъртъв. Как тогава той е звъннал от мобилния си телефон, остава мистерия и до през днешния ден. 

На крачка от любовта 

Годината е 2008-а, животът върви добре за 49-годишния Чарлз Пек. След бракоразвод той е разкрил още веднъж любовта. Цели 19 години той е сътрудник по обслужването на Делта Еърлайнс. Сега той е решил да стартира работа на летище Ван Нуис в Лос Анджелис. Причината е, че желае да бъде по-близо до своята избраница Андреа Кац. Двамата от дълго време били подготвени да сключат брак, само че фактът, че живеели в разнообразни градове, бил проблем. Пек има изявление за работа и всички шансове да се реалокира при годеницата си и да стартира да възнамерява сватбата си, написа mysteriesrunsolved.com.
 
За страдание двамата в никакъв случай няма да застанат пред олтара, а методът по който Чарлз умира в една от най-смъртоносните железопътни произшествия в историята на Съединени американски щати, се трансформира в тайнственост, която занапред чака да бъде разгадана.

Фаталното пътешестване

На 12 септември 2008 година Чарлз се качва на аероплан за Лос Анджелис, с цел да отиде на по този начин мечтаното изявление за мечтаната работа. След като слиза от самолета, той се качва на влака Метролинк до последната му спирка „ Муунпарк ”, където годеницата Андреа трябваше да го посрещне. В петъчния вечерен трен пътуват общо 225 души. 



Инженер Робърт Санчес ръководи влака във съдбовния ден. За злощастие, изпращайки текстови известия на мобилния си телефон, той се разсейва и пропуща аления светофар. Тръгва по линията, по която се движи трен на Юниън Пасифик, пътуващ в противоположна посока. 

Челният конфликт е злокобен. Убити са 25 души, ранени са 135. Катастрофата става известна като „ Инцидентът с трен в Чатсуърт през 2008 година ”. 

По-късно следствието разкрива последните мигове преди злокобния конфликт. Става ясно, че инженерът, който кара влака, е получавал и изпращал текстови известия на двама младежи, които желали да научат повече за специалността му. Според хронологията Санчес е написал последното си известие тъкмо 22 секунди преди съдбовния конфликт с товарния трен, написа ranker.com.

Загадъчното телефонно позвъняване

На мястото на конфликта на двата влака са изпратени десетки екипи на полиция, пожарна и незабавна помощ. Започва почистване на останките и търсене на оживели измежду смачканите железа. Минават часове, през които фамилията на Чарлз Пек има вяра, че той е жив. Причината за вярата им е, че цели 11 часа те получават позвънявания от мобилния му телефон. Когато дават отговор, всичко, което чуват, е чудноват тон, само че не и гласа на Чарлз. Близките му имат вяра, че той е към момента жив, в капан покрит под отломките, евентуално е тежко ранен и не може да приказва, само че към момента жив. 

Първото позвъняване

Андреа пътува към гарата, с цел да посрещне Чарлз, когато чува за конфликта по радиото. Получавайки позвъняване от него тя допуска, че обичаният ѝ е още жив, крещи му, че всичко ще е наред и че помощта е на път и всеки миг ще пристигна. Вместо глас обаче от другата страна на линията е тишина. 



Цели 11 часа часа преди откриването на безжизненото му тяло позвънявания получават двете му деца, брат, сестра, мащеха и годеницата му. Набирайки номера му назад, те се свързват единствено с неговата гласова поща. 
Цяла нощ пожарникарите и служителите на реда работят, с цел да извадят всички затрупани отдолу под тоновете железа на вагоните. Те даже употребяват сигнала от телефона на Чарлз Пек, с цел да го намерят. Обажданията най-сетне стопират в 3,00 часа на идната заран.

Само час по-късно той е открит мъртъв от избавителния екип. За смут на неговото семейство, индивидът, който цели 11 часа им звъни, е бил умрял. 

Мистерията се заплита

Лекари създали оглед на натрупа на Чарлз Пек. Тяхното умозаключение било, че той е умрял незабавно след конфликта. Раните, които е получил от злополуката, били извънредно тежки и евентуално е умрял на място.

Тогава по какъв начин Пек е съумял да се обади на фамилията си, в случай че е бил мъртъв незабавно след злокобния конфликт?

Теориите за позвъняванията

Няколко теории съществуват за това по какъв начин мобилният телефон на Чарлз Пек е звънял 11 часа след гибелта му. Някои считат, че позвъняванията са направени от хакери, които са желали да си създадат глупава смешка. Това обаче е малко евентуално, защото малко хора са знаели, че той е във съдбовния трен и че се търси.

Друга известна версия за злокобните позвънявания от „ отвъдното ” е, че мобилният телефон се е развалил при конфликта сред двата влака. Теорията обаче не изяснява по какъв начин позвъняванията са лимитирани до най-тесния кръг от близки на Чарлз Пек, само че не и до останалите му контакти в мобилното устройство. 

Възможно ли е Чарлз Пек някак да е минал бариерата сред този и различен свят с цел да докара фамилията си до тялото си с цел да може да се сбогува с тях? Това евентуално е най-фантастичната доктрина. 

В последна сметка до момента никой не съумява да разгадае тази мистерия. А най- странното е, че макар че точно мобилното устройство упътва избавителния екип до натрупа му, телефонът в никакъв случай не е бил открит. 

Как и за какво телефонните позвънявания не престават толкоз дълго и толкоз постоянно след гибелта му е тайнственост, която може би в никакъв случай няма да бъде разгадана. Вероятно в никакъв случай няма да стане ясно дали става въпрос за щета на апарата или Чарлз Пек е протегнал ръка от другия свят. 

Приятна е въпреки всичко мисълта, че обичаните ни хора, които са минали оттатък, може да са единствено на едно телефонно позвъняване разстояние от нас. 

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР