Злоупотреби за над милион лева е извършил шефът на горското

...
Злоупотреби за над милион лева е извършил шефът на горското
Коментари Харесай

КРАДЛИВА ВЛАСТ! Шефа на горското в Сливен прибрал над 1 млн. лева?

Злоупотреби за над милион лв. е направил шефът на горското стопанство в Сливен инж. Пейчо Върбанов, твърди народен представител от Българска социалистическа партия. 71-годишният шеф е упрекнат от опозицията в покоряване на сдружението за персонални цели, а през днешния ден в Народното събрание партията изиска неговата незабавна оставка.

Според Българска социалистическа партия Върбанов има голям брой прегрешения, изразени най-вече във финансови злоупотреби.

В един от образците си депутатът Николай Цонков от Българска социалистическа партия разказa пред OFFNews по какъв начин в офис на стопанството в Садово е изработен ремонт за 100 хиляди лв., което на пръв взор не е смущаващо. Но единствено няколко месеца по-късно от Садово офисът се мести в Сунгурларе и там също е изработен ремонт за над 100 хиляди лв.. След това Върбанов решил да сплоти офисите в Сунгурларе и Карнобат и още веднъж преместил офиса, споделя депутатът. В Карнобат също бил осъществен ремонт за над 100 хиляди лв. пари на данъкоплатци.

От Българска социалистическа партия желаят Върбанов вън от горското в Сливен и поради обстоятелството, че се е трансформирал в "пожизнен " шеф - той и неговият заместител към този момент над 15 години са на постовете си.

"Не мога да допускам, че в целия район няма по-млади експерти, които да заемат неговото място ", сподели Цонков.

Инж. Пейчо Върбанов е прочут от абсурда със скъпите коли на горските стопанства у нас. Преди повече от година няколко предприятия се снабдиха с джипове за над 200 бона, а предназначението им било сякаш за "скъп ловджийски туризъм ". Сред облажените предприятия с хубави джипки е и това на Върбанов. Джиповете бяха зачислени към НСО, а по-късно тв камери уловиха Бойко Борисов да кара един от тях. В резултат Борисов разгласи, че ще го върне.

Цонков не знаеше дали има развиване по проблема със скъпите джипове, само че даде различен любопитен образец от Сливен - инж. Върбанов купил автомобил и го дарил на шефа на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи, а по думите на депутата даже се плащало и горивото.

В други образци Цонков описа, че за 2015 и 2016 година предприятието имало представителни разноски на стойност 350 хиляди лв. за всяка година - тъкмо колкото излизало и горивото за една година съгласно докладите. На другите предприятия представителните разноски били с 10 пъти по-ниски. "Къде са парите ", пита Цонков.

Той риторично зададе и въпроса за какво на предприятието са му над 100 хиляди лв. за външни юридически услуги, откакто има над 30 адвокати, назначени там.

Депутатът Цонков през днешния ден попита земеделския министър Румен Порожанов дали е осведомен с тези данни, само че той резервира безмълвие по тематиката. Коментира само, че инспекции в горското стопанство се вършат постоянно и че досега фрапиращи нарушавания не са откривани.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР