Злото по света не е причина да отнемаме оръжието на

...
Злото по света не е причина да отнемаме оръжието на
Коментари Харесай

Тръмп: Злото по света не е причина да отнемаме оръжието на спазващите закона граждани

Злото по света не е причина да лишаваме оръжието на жители, които съблюдават закона, съобщи някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп на годишното заседание на Националната оръжейна асоциация (NRA) на Съединени американски щати в Хюстън, Тексас, което се организира единствено дни след стрелбата в учебно заведение в град Ювалди в същия щат, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На видеозапис от конгресния център в Хюстън, където се състои събранието, се вижда, че основната зала, с потенциал за 3600 души, е заета на половина, когато на сцената излиза Доналд Тръмп.

"Съществуването на зло в нашия свят не е причина да отнемем оръжието на спазващите закона жители ", сподели Тръмп.

Губернаторката на Южна Дакота, републиканката Кристи Ноъм, прикани присъстващите да не отстъпват в битката си против оръжейния надзор.

Губернаторът на Тексас Грег Абът, също републиканец, както и неговият заместител Дан Патрик, се отхвърлиха да приказват пред присъстващите . Патрик изясни, че не желае да усилва болката и тъгата на фамилиите и всички опечалени в Ювалди.

Решението на Националната оръжейна асоциация на Съединени американски щати да организира най-голямото си годишно събиране

е част от десетилетна тактика за устояване на натиска за надзор над огнестрелните оръжия, който продължава още от стрелбата през 1999 година в гимназия в Колорадо.

Междувременно стотици хора стачкуваха пред конгресния център в Хюстън, настоявайки за надзор на продажбата на оръжие.

"Защитете децата ни, не оръжията " и "Вашето занимание не коства колкото живота на нашите деца ", пишеше на някои от издигнатите плакати.

Протестиращите, към 500 души, носеха също кръстове

и фотоси на жертвите на стрелбата в началното учебно заведение. Те скандираха "НОА, върви си " и "Позор, това можеше да са вашите деца ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР