Злонамерени кръгове искат да навредят на турско-българското приятелство. Въпреки това

...
Злонамерени кръгове искат да навредят на турско-българското приятелство. Въпреки това
Коментари Харесай

Турското МВнР: С България сме приятели, не се месим във вътрешните работи

Злонамерени кръгове желаят да навредят на турско-българското другарство. Въпреки това нашето другарство с България, което има здрави основи, няма да пострада от тези дейности. Това се споделя в особено изказване на турското министерство на външните работи във връзка зародилото напрежение сред две страни, оповестява БГНЕС.

Говорителят на външното министерство на Турция Хами Аксой отговори на въпросите отправени към външния министър Чавушоглу по отношение на закона за вероизповеданията в България. „ Ние имаме доста близки и положителни взаимоотношения с България. Нашите братя в България обогатяват нашите взаимоотношения ”, пишат от турското министерство в изказване.

„ Като съседи, другари и съдружници България и Турция обръщат внимание на правилото на невмешателство във вътрешните работи на другата страна ”, споделя Аксой.

„ От друга страна изцяло естествено е външните министерства да имат градивен и другарски разговор и съвещания за доста въпроси. В този подтекст се отбелязва, че изказванията на министъра на външните работи на Турция в неотдавнашна тирада, в която той се базира на по-ранен телефонен диалог с българския външен министър по отношение на промените в Закона за вероизповеданията, признат в българския парламент и по интернационалните правила, бяха погрешно изтълкувани и изкривени в българската преса посредством погрешен превод ”, настояват от министерството.

Те прибавят, че „ някои злонамерени кръгове прибягват до този метод предвид на вредата на турско-българското другарство. Въпреки това, нашето другарство с България, което се основава на солидни основи, няма да бъде повредено от такива дейности. ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР