Златото се покачи до най-високото ниво за последните повече от шест

...
Златото се покачи до най-високото ниво за последните повече от шест
Коментари Харесай

Златото достигна рекордна цена от 2013 година насам

Златото се повиши до най-високото равнище за последните повече от шест години поради бързо възходящото напрежение в Близкия изток, което подтиква търсенето на аварийни активи, като Goldman Sachs Group Inc. съобщи, че кюлчетата оферират по-ефективен хеджинг от петрола. Паладият от своя страна също нарастна до рекордно високо равнище, заяви Bloomberg.

Златото доближи 1600 $ за унция, откакто Техеран съобщи, че към този момент няма да съблюдава никакви ограничавания за обогатяването на уран след убийството на военачалник Касем Солеймани. В допълнение президентът Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да удари Иран „ по несъразмерен метод “.

Жълтите кюлчета „ навлязоха в 2020 година със мощна инерция “, съобщи в имейл Гавин Уенд, старши анализатор на запаси в MineLife Pty, Сидни. „ Когато вземете поради непрекъснатата неустановеност във връзка с комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай и засилените проблеми със сигурността с Иран, златото в действителност не е значимо. “

Златото е и в най-голямото годишно нанагорнище от 2010 година насам, когато бе обусловено от по-слаб $, по-ниски лихвени проценти и комерсиалната война, която завлече световния напредък. Разширяващият се конфликт от убийството на Солеймани заплашва да ескалира, което утежнява рисковете и изпраща вложителите да търсят сигурното. Докато анализаторите на Goldman предизвестяват, че на този стадий има огромен набор от евентуални сюжети, от банката споделиха, че кюлчетата могат да се окажат по-добър залог от петрола.

Точковите кюлчета се повишиха с 2,3% до Щатски долар 1,588.13 за унция, най-високото равнище от април 2013 година, и се търгуваха на Щатски долар 1579,13 в 11:47 ч. в Сингапур, до момента в който фючърсите се покачиха с 2,5% до 1590,90 $. Паладият скочи с 1,5% до Щатски долар 2,019.73 за унция - свеж връх. Цената на среброто и платината също се увеличи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР