Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените

...
Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените
Коментари Харесай

Бомбастична прогноза за цената на златото

Златото претърпява внезапен растеж на бичите настроения, защото цените му се повишават на графиките през април 2024 година Само в сряда цената на златото се увеличи с близо 18 пункта, което представляваше нарастване от 0.75% в границите на 24 часа.

Графиката XAU/USD е очевидец на исторически върхове, защото както вложителите на дребно, по този начин и институционалните вложители се насочват към благородния метал.

Стремежът да се влага в злато доближи невиждани равнища, провокиран от нарастващия спор в Близкия изток. Напрежението сред Иран и Израел се ускори след изстрелването на безпилотни ракети от страна на Ислямската република, които бяха прихванати от “ “. Това развиване разтревожи международните финансови пазари, което докара до внезапна промяна на цените. Въпреки това златото се трансформира в несъмнено леговище по време на спорове, възползвайки се от разтърсванията.

Старши стратегът по суровините на Bloomberg, Майк Макглоун, тъкмо предвижда, че цените на златото могат да доближат $2,300 през второто тримесечие на 2024 година Неговият опит с точни прогнози вдъхна убеденост на пазара във връзка с оценките му.

Макглоун предвижда , че цените на златото евентуално биха могли да набъбнат до $7,000 някъде през 2025, откакто стартират да притеглят забележителен покупателен интерес. Както институционалните вложители, по този начин и вложителите на дребно нападателно натрупат злато, което води до повишение на цената му. Освен това централните банки на разрастващите се страни закупуват огромни количества злато на стойност милиарди, с цел да подсилят запасите си.

Той направи тази прогноза през 2023 година, базирайки се на предстоящото завръщане на количествените удобства (QE), които съгласно него благоприятстват цените на златото по отношение на щатския $ и фондовия пазар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР