Златото е на път да регистрира най-силното си месечно поскъпване

...
Златото е на път да регистрира най-силното си месечно поскъпване
Коментари Харесай

Златото е с най-силното си повишение от 2016 г.

Златото е на път да записва най-силното си месечно повишаване от 2016 година насам на фона на напъните на водещите централни банки за увеличение на тласъците, ориентирани към превъзмогване на вредите, нанесени от рецесията с разпространяването на COVID-19.

На фона на високите обороти, с които работи международната "печатница на пари ", златото става все по-атрактивно като актив, който резервира дълготрайната си стойност.

След като в сряда шефът на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл изрази опасенията си, че пандемията ще окаже дълготрайни отрицателни резултати върху американската стопанска система и взе решение да остани лихвите без смяна на равнища, близки до нулата, скъпият метал нарастна до равнище от 1 726 $ за тройунция.

През седмицата Японската централна банка разгласи серия от нови парични тласъци, а по-късно през днешния ден се чака и решението на Европейската централна банка за лихвите и бъдещата парична политика.

По-рано този месец златото се увеличи до близо 8-годишен връх от малко над 1 768 $ за тройунция и е на път да завърши месеца с покачване от над 8%.

Ценният метал обичайно се приема като "актив леговище " в спешни времена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР