Златотърсачите и миньорите от Магаданска област за първи път от

...
Златотърсачите и миньорите от Магаданска област за първи път от
Коментари Харесай

Златотърсачите в Магаданска област биха 40-годишния рекорд по добив на благородния метал

Златотърсачите и миньорите от Магаданска област за първи път от 1979 година насам надвишиха върха от 40 т добито злато за година, като досега са добили 40,23 т от скъпоценния метал – което е със 7 т повече от аналогичния интервал на предходната година, заяви във вторник държавното управление на района.

„ Колимските златотърсачи за първи път от 1979 година доближиха оптимални равнища на рандеман на злато. До 1 ноември в района са добили 40,23 т злато, което е със седем тона повече от аналогичния интервал на предходната година. Лидер по рандеман на златна руда остава Тенкинският градски окръг, на чиито предприятия се дължат 16,25 т. Що се касае до самородното злато, до 1 ноември са промити 17,36 т от жълтия метал. Най-много от благородния метал са добили златотърсачите от Ягодинския градски окръг – 6,74 т “, гласи известието.

Колима от няколко години резервира лидерските позиции в златодобивния бранш на Русия. Миналата година предприятието е добило към 37 т злато. През 2019 година проектът за добива е повишен до 40,7 т с следващ растеж до 50 тона, отбелязва 

Ръст в златодобива се чака в находищата Наталка и Павлик. Планира се реализация на план за градежа на втори стадий на миннопреработвателния комбинат „ Павлик “, който ще усили индустриалния потенциал за преправка на злато до 10 млн. тона руда годишно.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР