Златни момичета, диаманти, точните в точното време - момичетата от

...
Златни момичета, диаманти, точните в точното време - момичетата от
Коментари Харесай

"Златните момичета": Сбъднахме най-съкровената си мечта. Чувството е вълшебно

Златни девойки, диаманти, точните в точното време - девойките от ансамбъла по художествена гимнастика, който завоюва първата олимпийска купа за България в този спорт, към този момент могат справедливо да си починат, да бъдат с околните си да празниците без да бързат за тренировки, да се гордеят с постигнатото и да си спомнят с усмивки за сполучливата си кариера.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова изиграха последните си композиции пред аудитория по време на бенефиса в " Арена Армеец " и разчувстваха публиката с прочувствени осъществявания. Целия театър " Сън " ще може да гледате на Коледа (25 декември) от 17:00 ч. по bTV.

" Да сбъднеш най-съкровената си фантазия... Може би чувството е най-близко до един сън. Чувствахме се като че ли сме сънували и не искахме да се разсънваме. Когато осъзнаеш, че си безсънен и това е действителност, възприятието е вълшебно ", съобщи Лаура Траатс в предаването " Тази заран ".

Снимка: Lap.bg

Момичетата се върнаха и към първите си тренировки и запознанството с треньора Весела Димитрова, която се трансформира в проектант на триумфа на грациите.

" На първата ни подготовка ни раздадоха оранжеви тениски и по този начин стартира всичко. Много небрежно се запознахме с нашия нов треньор Весела Димитрова. Тя ни се показа. От тогава, до олимпийските игри в Токио беше взискателна както на първия ден, все по този начин интензивни тренировки имахме. Ще я запомним с нейната придирчивост и с това, че тя в никакъв случай не беше удовлетворена изцяло от нас. Имало е сполучливи надпревари, на които сме получавали много положителни мнения от съдии, само че тя споделяше " Аз до момента в който не съм удовлетворена, не всичко е както би трябвало ", описа Стефани Кирякова.

Снимка: Lap.bg

" На едно от надпреварите спечелихме 3 златни медала, а тя ни събра в залата след него и сподели, че не е удовлетворена. Сега си давам сметка, че е гледала бъдещето и този златен орден не ни е устройвал. Тогава имахме и рекордна оценка ", добави с усмивка Симона Дянкова.

" Тя постоянно се е стараела да ни държи крепко стъпили на земята. Може би това е ключът към триумфа. Другото нещо е, че ние постоянно се стремяхме към олимпийската купа. Това беше нещо толкоз по-голямо от всички други златни медали, че нямаше по какъв начин те да ни накарат да си повярваме прекомерно. Знаехме, че тогава ще би трябвало да се покажем и да се потвърдим ", сподели още Стефани Кирякова.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Момичетата разкриха, че са усещали големите упования към себе си през миналите 5 години, само че те са им били от изгода.

" От самото начало имаше големи упования към нас. Това в действителност много ни оказа помощ. Когато знаеш, че всички чакат от теб най-хубавото, това не ти дава мира, не те успокоява, а те кара да работиш още по-усилено в залата и да показваш всякога по-доброто. Това, че всички имаха огромни упования, ни оказа помощ да успеем. Те си тежат, само че те дължат безсънен, задължават ни ", безапелационна е Симона.

" Отбор станахме доста бързо, още първоначално. Нещата се случиха по естествения път. Като миг бих отличила първата ни Световна купа. Тогава заминахме без никакви предстоящи, като нов тим. Бяхме спечелили към този момент златния орден в Москва. Всички знаеха, че ще имаме искания. Тогава не бяхме привикнали с ритъма на тренировки на госпожа Димитрова, с тази активност, имахме контузии. Заминахме без упования за златен орден в многобоя. Успяхме да влезем в международния хайлайф стремително. Този миг в никакъв случай няма да го не помни. А този орден ще остане за мен най-любим след олимпийския ", добави Лаура.

Весела Димитрова остава треньор и на новия отбор, а девойките са уверени, че ще имат почтени наследнички.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

" Част от девойките от нови отбор прекараха известно време с нас като запаси и втори тим. Те имаха опция да видят от близко по какъв начин се случват нещата, по какъв начин се тренира и каква подготовка имаме. Вярваме безусловно, че ще са положителни наследници. С треньор като Весела Димитрова нямаме никакви подозрения, че този тим ще е идващият ѝ огромен шедьовър ", съобщи Стефани.

След заслужената отмора, празниците и ски ваканцията пред февруари 2022 година девойките ще вземат решение за бъдещето си.

" Много е необичайно, че повече няма да сме дружно в залата всички, да обуваме цвичките, потниците, да упражняваме. Тренировките са доста еднообразни и сигурно това минимум ще ни липсва, само че сигурно ще ни липсва непрекъснато да сме дружно, да вървим по надпревари. Още не сме се разделили, защото около бенефиса бяхме непрекъснато дружно, към момента имаме задължения дружно. Но ще пристигна този миг, в който няма да се виждаме всеки ден и ще ни е тежко. Връзката ни е доста мощна ", разкри Симона.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

" Всяка една от нас вижда идната стъпка, само че още сме прекомерно ангажирани с художествената гимнастика, че да знаем някаква съответна пътека и прецизен път, в който оттук насетне ще продължи животът ни. Мисля, че някои от нас ще продължите да виждате в областта на художествената гимнастика ", сподели Стефани.

Лаура е безапелационна, че ще се върне в залата по художествена гимнастика.

Снимка: Lap.bg

" Това е любовта ми и пристрастеността ми. В живота има върхове и спадове. Досега сме живели на много високи обороти и сега ни би трябвало известно време да си починем, да утихнат нещата и тогава да се захванем със идващото, с цел да може и то да приключи с подобен триумф ", сподели тя.

Гледайте бенефиса на олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР