Златна Костова беше очарована от премиерата на моноспектакъла Приятно

...
Златна Костова беше очарована от премиерата на моноспектакъла  Приятно
Коментари Харесай

Защо трябва да гледаме моноспектакъла Приятно ми е, Ива“

Златна Костова беше очарована от премиерата на моноспектакъла " Приятно ми е, Ива "   показан от Ива Тодорова в спектакъл 199. Това е доста същински театър – споделя тя. Става дума за нелицеприятна истина, боляща истина, вдъхновяваща истина… Не единствено мен ме изтезава неналичието на истинност… добавя авторката.

Стоян Радев е асистент съветник режисьор. Той е скъп консултант. С него имаме обща сензитивност и нюх към света... Не е тъкмо спектакъл, а е. Не е тъкмо текст, а е... Идея, осъществена по този начин, че да случи първичният план с цялата кодовост на съществуването...В представлението давам скъпо оръжие за разтрошаване на кодовете, които ни заклещват в матрицата.

Коя тъкмо е Ива - едно момиче, което не знае какво прави и за какво го прави… с готовност да го живее този живот! – споделя авторката Ива Тодорова. В нейния живот всичко се случва инцидентно, тъкмо както в живота на нейната героиня.

Не е елементарно да подготвиш моноспектакъл. Понякога ти се случва да разговаряш самичък със себе си, да репетираш по улицата и да не си напълно убеден, че ще се получи, само че на сцената се случва същинското другарство, същинският разговор.

Тръгнаха първите три фрази и стартира общуването.

Чуйте изявлението на Златна Костова и Бояна Андреева с Ива Тодорова в прикачения звуков файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР