Зимната поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа в Община Сливен е

...
Зимната поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа в Община Сливен е
Коментари Харесай

Община Сливен ще поддържа 259 км пътища през зимата

Зимната поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа в Община Сливен е предоставена на две компании по контракт с Община Сливен. В обсега й са 259 км пътища в планинската и равнинната част от общо 321 км в цялата община.

На компания „ Булфорест – 2012 “ е предоставен част от планинския регион - Стара река, Бяла, Средорек, Божевци, Зайчаре, Новачево, Градско. За общинските пътища в останалата територия ще се грижи „ Пътно поддържане – Сливен “. Двете сдружения разполагат с общо 18 машини, измежду които четири пясъкоразпръсквача, четири булдозера, трактори, роторен снегорин и друга профилирана техника, осведомиха от отдел „ Общинска инфраструктура “.

Други 62 км пътища, които се намират в Балкана, остават отвън обсега на зимното поддържане, до второ разпореждане, и ще бъдат затворени за придвижване на моторни транспортни средства, както и през други години. Това са секторите Селището – връх Българка, Табелите – Бабина локва в посока с. Раково и село Гавраилово в посока село Бяла. Тези сектори са отвън маршрутите на публичния превоз, както и на фамилните пътувания, прецизираха от отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “.

Обработката на пътните настилки ще се прави с минерални соли, на усойните места – с пясък.

Зимната поддръжка на територията на Сливен е предоставена на „ Грийн партнърс – БКС “. Приоритет ще бъдат регионите на лечебните и здравните заведения, мостовите уреди, автобусните спирки, учебните заведения и детските градини, главните артерии на градския превоз. В дребните обитаеми места в общината ще има зимно обезпечаване на детските градини и учебните заведения, здравните служби и кметствата.

„ В подготвеност сме да посрещнем зимата. Фирмите имат опит в поддръжката на пътищата и улиците в града. Осигурени са първичните количества материали, нужни за обработка на настилките “, съобщи отрасловият зам. кмет Камен Костов.

Фирмите, на които са предоставени дейностите, са задължени да почистят от сняг и преспи, когато насъбраната снежна завивка е с дебелина не по-малко от 6-8 см и след прекъсване на изобилния снеговалеж, гласи написана от Агенция „ Пътна инфраструктура “ директива.

Община Сливен припомня на притежателите на парцели, че имат отговорности за зимното разчистване и се надява, че и през този сезон те ще почистят снега и заледените пешеходни площи от прилежащите територии на парцелите си, че няма да натрупат снега наоколо до дърветата и върху почистените улици и ще отстранен ледените висулки от парцелите си. Общината приканва жителите да стопират и паркират по този начин, че да не попречват придвижването на снегорини и на другата снегопочистваща техника.

Препоръчва се на жителите да се преценяват с метеорологичната прогноза при пътуванията си и авансово да се осведомят за положението и проходимостта на общинските пътища при зимни условия.

Първият сняг в планинската територия към този момент падна, снежната завивка тук-там е до 8 см. Пътищата са проходими при зимни условия.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР