Зимна обстановка е обхванала цялата страна. Температурите рязко паднаха, но

...
Зимна обстановка е обхванала цялата страна. Температурите рязко паднаха, но
Коментари Харесай

До 15° в петък: Какво ще бъде времето до края на месеца

Зимна конюнктура е обхванала цялата страна. Температурите внезапно паднаха, само че се чака стопляне през идващите дни.

Във вторник със слаб до сдържан, в източните региони краткотрайно мощен юг-югозападен вятър ще се затопли. Ще доминира облачно време, ще стартират превалявания, в по-голямата част от страната от дъжд, в Западна България - от дъжд и сняг; там ще има условия за поледици. През нощта против сряда вятърът още веднъж ще се обърне от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува нова порция леден въздух. Това сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В сряда ще бъде прохладно, температурите ще са с дребен дневен ход, от към нулата тук-там в Западна България до към 10° в Югоизточна. Само на обособени места в Южна България са вероятни слаби превалявания, най-вече от дъжд. Облачността ще се раздра и ще намалее.

В четвъртък ще доминира слънчево време. Вятърът сензитивно ще отслабне и ще се смени с югозападен. Сутринта ще е много студено, денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.

В петък ще има раздрана, най-вече забележителна, висока и междинна облачност. В западната половина от страната вятърът ще е слаб и в котловините и равнинната част ще е мъгливо или с ниска облачност и понижена видимост, а температурите ще останат относително ниски. В източната половина вятърът ще се усили и дневните температури ще се покачат още, като ще доближават тук-там до към 15°.

През почивните дни ще доминира облачно време. В Западна и Южна България се покачва вероятността за превалявания от дъжд. Все още ще е относително топло, само че с превръщане напразно от запад, по-късно и от северозапад, ще стартира намаляване на температурите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР