Зимата ще се върне, но само за ден Вече дни

...
Зимата ще се върне, но само за ден Вече дни
Коментари Харесай

Март носи изненади: Зимата ще се върне, но само за ден

Зимата ще се върне, само че единствено за ден Вече дни наред се радваме на хубаво пролетно време . Март обаче ще ни сервира изненада още при започване на новата седмица.
 ThinkStock/Getty Images
През почивните дни времето ще продължи да е топло , с повече облаци в събота, само че съвсем без превалявания. Ощ е в понеделник следобяд и основно във вторник обаче средиземноморски циклон ще донесе над Балканите и над страната ни дъжд , а в планините даже сняг. Това демонстрират средносрочните модели за времето, прегледани в " Дарик кафе " тази заран.

Температурите сензитивно ще се намалят и оптималните във вторник следобяд към този момент ще са до 5-6 градуса. Вятърът от запад, а по-късно и от североизток ще се усили. В Предбалкана и по високите западни полета е допустимо да има и сняг.
 ThinkStock/Getty Images-->
В планините ще се образува нова снежна завивка, което ще е добре за феновете на зимните спортове, защото ще удължи сезона. Възможно е да има и транспортни проблеми през старопланинските проходи и в Родопите.
 ThinkStock/Getty Images
Кратката зима обаче ще отмине единствено за 24 часа и още в сряда времето ще стартира сензитивно да се усъвършенства. Дневните температури въпреки всичко ще останат ниски. Сутрешните градуси в сряда и четвъртък тук-там ще бъдат под нулата.
 
До края на идната седмица времето ще е относително положително . Температурите след бързото захлаждане ще продължат да се покачват.
 ThinkStock/Getty Images
След 16 март нови средиземноморски циклони ще въздействат на времето над страната. Ще последва ново утежняване и дни с превалявания от дъжд, а в планините и от сняг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР