Зимата подлага кожата на крайни усещания. Студът, на който се

...
Зимата подлага кожата на крайни усещания. Студът, на който се
Коментари Харесай

3 козметични продукта, които да вземем с нас в планината

Зимата подлага кожата на крайни чувства. Студът, на който се излагаме, е последван от предпочитание бързо да се стоплим, а като прибавим и яркото слънце в явен зимен ден - стресовите фактори стават прекалено много.

Особено мъчно става, когато сме в планината или се постанова да прекараме доста време навън. Затова в никакъв случай не подценявайте профилираната грижа за кожата и не подценявайте стресирането й.

1. Преди всичко би трябвало да се погрижим за кожата на лицето със специфичен крем. Независимо, че, когато караме ски или сноуборд, лицата ни са защитени от маски, студът си е мраз, а все се случва и да открием лицето си на ясното и рисково зимно слънце. Най-добрата грижа в тази ситуация е крем, който е по едно и също време слънцезащитен и работи като колд крем.

2. Устните са идващият уязвим сектор от тялото. Заради характерната конструкция на кожата, устните изсъхват доста бързо, напукват се. Могат да кървят и да се възпалят. Затова един богат на масла еликсир за устни ще ги защищити, ще резервира влагата в тях и ще подхрани в дълбочина. Устните също се нуждаят от слънчева отбрана, по тази причина е добре балсамът да има UV фактор.

3. Почивка за кожата след уморителен ден на открито. Студ, слънце, вятър, съчетани изключително със спорт или с дълъг преход - след всичко това няма нищо по-хубаво от гореща вана. Ако сте на курорт, подобаващи са еднократните сашета за вана, които имат ароматерапевтичен резултат. Но постоянно може да се потопите в разглезваща пяна за вана. След сгряващата и успокояваща процедура, нанесете по кожата на цялото тяло богато масло за тяло. Така тялото ви ще е чисто, свежо и отпочинало за идващия динамичен ден.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР