Зимата най-сетне е факт и у нас. В следващите дни

...
Зимата най-сетне е факт и у нас. В следващите дни
Коментари Харесай

Зимата вече е факт - къде ще има захлаждане

Зимата най-накрая е реалност и у нас. В идващите дни многоцентрова област с ниско налягане ще обезпечи превалявания, а от север леден въздух ще намали температурите към равнища, близки до нормалните за януари, написа.

В събота от запад ще стартира заоблачаване, което бързо ще обхване съвсем цялата страна. В хода на денонощието се чакат превалявания, на повече места в Южна България и на по-малко – в северната половина на страната. Ще вали най-вече дъжд. Сняг ще падне в по-значителни количества по планините на Западна България. Възможни са изолирани снеговалежи в по-ниските региони на Северозапад. 

Дневните температури ще са в доста необятен диапазон – осезаемо по-студено ще остане в западната половина на страната с показания на термометрите следобяд сред 5 и 10 градуса. На изток – до 15-16. В планините - от минус 4 по върховете до плюс 3 в ниските планински и предпланински масиви. Мощни пориви напразно се чакат в планините, както и в доста региони на Източна България. 

През нощта и в неделя превалявания от дъжд ще има в Източна България, до момента в който на Запад облачността доста ще се раздра. До обяд вятърът ще утихне, а дневните температури следобяд ще са сред 8 и 13-14 градуса. 

В хода на последната цялостна седмица на януари температурите ще се намаляват и към края на интервала заран рано термометрите ще демонстрират до минус 7  - минус 8 градуса, денем – от нула до към 5-6. В рамките на работните дни ще е облачно с превалявания в понеделник от дъжд, а от вторник нататък, с понижението на температурите ще превалява и сняг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР