Зимата е тук и всички шофьори са поставени пред трудностите

...
Зимата е тук и всички шофьори са поставени пред трудностите
Коментари Харесай

Невероятен трик за незамръзваща течност за чистачки, вижте какъв


Зимата е тук и всички водачи са сложени пред компликациите й. Разбира се течността за чистачки и измиващата система на автомобила са от огромна значимост за безвредното придвижване.

Старите водачи употребяват трик, с който размразяват към този момент замръзнала течност и той е посредством прибавяне на сол в нея. Солта има свойства, с които размразява леда, като тя също се употребява и по улиците против заледяване пред домовете.

Солта може да е потребна, с цел да размразите останалата лятна течност за чистачки в казанчето, в случай че зимата ви е сварила неподготвени. Разбира се с нея може да се направи и нова течност, която да се употребява през хладните зимни месеци.

Старите водачи поучават да се сложи цялостен плик сол в казанчето за чистачки, с цел да не замръзва до -20 градуса, като по този метод може да си извършите много преференциален разтвор спрямо готовите.

Важно е да се знае, че би трябвало да се прибягва до този способ единствено в краен случай и по нужда. Честото слагане на огромни количества сол в казанчето ще докара до разяждане по системата за миенето и даже по-лошо – по металните елементи на колата, като капакът и калниците.

Източник: blitz.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР