Зимата е точно времето, в което да си хапваме повече

...
Зимата е точно времето, в което да си хапваме повече
Коментари Харесай

В какво количество е полезно да си хапваме домашна сланина

Зимата е тъкмо времето, в което да си хапваме повече кисело зеле, всевъзможни туршии, прясно свинско месо и естествено, не на последно място, обичаната домашна сланина. Сигурно доста малко от вас знаят, че единствено в 100 грама домашно приготвена сланина има цели 600 калории! Много ли ви се коства? Да, в действителност е много!

Както с множеството висококалорични храни, по този начин и с консумирането на сланина, в случай че внимаваме, може да запазим здравето и фигурата си в отлична форма. А това е по този начин, тъй като този прелестен деликатес същото си има своите изгоди за организма. Сланината е доста добър източник на селен, цинк, витамини от група B, също по този начин витамини C, D и E, както и линоленова и линолова киселина и още доста други.
10 здравословни аргументи да похапвате сланина
Експертите разкриха 10 непредвидени изгоди от потреблението на сланина. Ето за какво е добре да я прибавим към ежедневната си диета в студено вр...

Какви изгоди има от това да консумираме домашна сланина?

- тя забавя процеса на прибързано стареене

- ускорява нашия имунитет

- оказва помощ да отстраняваме доста огромна част от токсините, намиращи се в организма

- контролира равнищата на холестерола
Ето това са изгодите от сланината!
Повечето от нас, когато чуят сланина, обръщат глава, тъй като одобряват този скотски артикул за същинска калорийна бомба. Истината е, че...

- намалява риска от развиване на рак

- оказва помощ за редуцирането на телесното тегло

Как вярно би трябвало да консумираме сланина?

Понеже в нея се съдържат повече сол и мазнини, най-подходящо е да хапваме сланина не повече от 30 до 40 грама дневно, само че тук - с ангажимента - не всеки ден. За предпочитане е да бъде включена в менюто за закуска или за обяд. Това идва от обстоятелството, че тя ще зареди тялото ви с задоволително сила за деня и по този начин ще изразходвате признатите калории. Ако ядете сланина за вечеря, калориите няма да бъдат освободени и несъмнено няма да спите леко и умерено.

Най-подходящо е заран да си приготвите сандвич от сланина и самун /за предпочитане пълнозърнест/. Може да добавите парче краставица, домат, варено яйце и несъмнено няколкото части сланина. За обяд е за предпочитане да я прибавим към здравословна салата или към ядене с месо.
Сланината - късмет и да не надебелеем при умерена консумация
В някои случаи сланината може да ни помогне да свалим килограми, само че единствено при доста деликатна консумация. Това съобщи диетологът Елена С...

Също по този начин може да съчетавате този прелестен деликатес с някой пикантни подправки като горчица, хрян, чесън, черен пипер. Тези подправки ще ви оказват помощ по-бързо да усвоите признатите мазнини.

Въобще – може да обобщим, че домашно приготвена сланина е един прелестен деликатес, обичан от съвсем всеки от нас. Но не трябва да се прекалява, когато я консумираме, тъй като в по-големи количества или при прекомерно честа консумация може да навреди съществено както на талията, по този начин и на здравето ни.

А вие, имате ли към този момент в мазето си домашно приготвена сланина? Ако отговорът е " не ", тогава какво още чакате?! Потърсете някой, който разполага с по-големи количества, с цел да си вземете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР