Зигмар Габриел Великобритания, Франция, Германия и ЕС отправиха общ призив

...
Зигмар Габриел Великобритания, Франция, Германия и ЕС отправиха общ призив
Коментари Харесай

Лондон, Париж и Берлин призоваха САЩ да запазят споразумението с Иран


Зигмар Габриел

Англия, Франция, Германия и Европейски Съюз насочиха общ апел към Съединени американски щати да запазят съглашението за иранската нуклеарна стратегия, заявявайки, че Техеран има право да се възползва от произлизащата от договорката анулация на наказания, съобщи Ройтерс.

В навечерието на крайния период, в който американският президент би трябвало да реши дали да върне глобите във връзка с петрола, анулирани по силата на съглашението, министрите на външните работи на трите европейски сили и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика Федерика Могерини насочиха своя апел след среща в Брюксел.

" Споразумението е извънредно значимо и няма опция ", сподели френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан пред кореспонденти. " Не крием, че съществуват и други въпроси, по които имаме разлики (с Иран). "

Германският външен министър Зигмар Габриел прикани Съединени американски щати да преглеждат иранското нуклеарно съглашение от 2015 година като обособен въпрос от програмата на Иран за балистични ракети и ролята му в сирийската революция, съобщи Ройтерс.

" Би трябвало да отделим две неща: ние желаеме да запазим нуклеарната договорка с Иран... и сложната роля, която играе Иран в района ", сподели Габриел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР