Земята прави една обиколка около Слънцето или една слънчева година

...
Земята прави една обиколка около Слънцето или една слънчева година
Коментари Харесай

29 февруари: Денят, в който работим безплатно

Земята прави една обиколка към Слънцето или една слънчева година за към 365,25 дни. Обикновено закръгляме броя на дните в годината до 365. На всеки четири години прибавяме ден към календара, с цел да компенсираме изгубения половин ден. Тези години са известни като високосни години.

Високосната година предлага или почивен ден, или характерен работен ден. Примери за това събитие включват 1916, 1944, 1972, 2000, 2028, 2056 и 2084 година в григорианския календар, който се употребява в по-голямата част от света. Всички високосни години в края на века (високосни години, делими на 400) стартират в събота.

През 2024 година има спомагателен работен ден - 29 февруари

Той визира доста аспекти на работния развой, като образователни действия, софтуерни системи, изплащания и даже продуктивността на чиновниците.

Високосните години са свързани с голям брой суеверия, поличби и обичаи. Една година с спомагателен ден също по този начин оказва въздействие върху чиновниците и техните заплати. 

Заплатата за високосна година може да варира според от няколко фактора. За личния състав, който получава закрепена заплата всеки месец, високосната година може да не е удобна. Служителите всъщност работят един спомагателен ден гратис.
 В Югозападния район се намират двете области с най-висока и най-ниска междинна заплата
Регионът, в който се намират двете области с най-висока и най-ниска междинна заплата

Каква е междинната годишна заплата в страната?

Икономическите калкулации във високосна година обаче не са толкоз ясни. В доста статистически оценки по света, като да вземем за пример при премерване на Брутният вътрешен продукт, всички години се смятат за равни. Основата за тези калкулации е взета от февруари, който има 28 дни плюс четвърт ден, без значение дали е високосна година.

Алън Прайс, основен изпълнителен шеф на BrightHR, основан в Торонто снабдител на програмен продукт за човешки запаси, споделя, че високосната година е добра вест за всеки, който получава почасово възнаграждение.

" Почасовите чиновници, които работят на 29 февруари, би трябвало да бъдат заплатени както нормално. Това значи, че би трябвало да бъдат обезщетени за всички фактически отработени часове, в това число спомагателен ден през февруари, тъкмо както всеки различен ден ", сподели той, представен от.

Най-популярната опция, предлагана в миналото на настоящия календар, е Световният календар, основан в Ню Йорк през 1930 година Неговите основатели предложили да 29 февруари да се реалокира на 31 юни и да се трансформира в международен почивен ден.
 България е с най-ниската минимална заплата освен в Европейски Съюз, а и измежду страни кандидатки за съюза
България е с най-ниската минимална заплата освен в Европейски Съюз, а и измежду страни кандидатки за съюза

Как се разграничават минималните заплати в Европейски Съюз?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР