Земята е ударена от взрив на енергия от мъртва звезда,

...
Земята е ударена от взрив на енергия от мъртва звезда,
Коментари Харесай

Мощен взрив от мъртва звезда е ударил Земята

Земята е ударена от гърмеж на сила от мъртва звезда, толкоз мощен, че учените не могат да го обяснят, написа Daily Mail.

Интензивните гама лъчи са открити благодарение на голяма система от телескопи в Намибия. Те биха изпържили хората, в случай че бъдем изложени на тях.

Те произлизат от Вела Пулсар на към 1000 светлинни години от Земята, който към този момент е сравняван по външен тип с маската от Фантома от операта.

Пулсарите са останките от солидна звезда, която е избухнала преди към 10 000 години като свръхнова, след което се е сринала сама.

Британската астрономка Джоселин Бел Бърнел е първият човек, разкрил пулсар през 1967 година, само че сегашнота вълна е с най-висока сила от пулсар, виждани до момента.

За страдание, това не значи, че извънземни се пробват да се свържат с нас, съгласно създателя на проучването Араш Джанати-Атай от лабораторията Astroparticle & Cosmology (APC) във Франция.

„ Вярно е, че когато бяха открити за първи път през 1967 година, източниците бяха наречени LGM1 и LGM2 за дребни зелени човечета, само че това беше съвсем смешка “, сподели той пред MailOnline.

„ Знаем сигурно, че пулсарите са трупове на солидни звезди и няма потребност от извънземен разсъдък, който да създава сигналите, които виждаме на Земята. “

Пулсарите се разказват като останки от звезди, които зрелищно избухнаха в свръхнова, най-голямата детонация, която се случва в космоса.

Тези пулсари излъчват въртящи се лъчи електромагнитно лъчение, ненапълно като галактически фарове.

Ако техният лъч премине през нашата слънчева система, ние виждаме проблясъци на радиация на постоянни шпации от време.

Тези светкавици, наричани още импулси на лъчение, могат да се търсят в разнообразни енергийни ленти на електромагнитния набор.

„ Тези мъртви звезди са съвсем напълно формирани от неутрони и са необикновено плътни “, сподели ученият от HESS и създател на проучването Ема де Оня Вилхелми.

„ Една чаена лъжичка от техния материал има маса от повече от пет милиарда тона, или към 900 пъти масата на Великата пирамида в Гиза. “

Един съответен пулсар, който от дълго време съставлява интерес за учените, е Вела Пулсар, ситуиран на към 1000 светлинни години в южното небе в съзвездието Вела.

Vela Pulsar е единствено към 12 благи в диаметър и прави над 11 цялостни завъртания всяка секунда, по-бързо от ротор на хеликоптер.

Докато Vela Pulsar се върти в близост, той изхвърля бликам от заредени частици, които препускат по оста на въртене на пулсара с към 70 % от скоростта на светлината.

Използвайки телескопната обсерватория на High Energy Stereoscopic System (HESS) в Намибия, учените са изследвали гама лъчи – които имат най-малките дължини на вълната, само че най-вече сила от всички талази в електромагнитния набор – предавани от Vela Pulsar.

Енергията на тези гама лъчи е 20 тера-електронволта, или към 10 трилиона пъти повече от силата на забележимата светлина.

Това е с порядък по-голям, в сравнение с в тази ситуация с пулсара на Рака, единственият различен пулсар, открит в тераелектронволтовия енергиен диапазон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР