Земетресението тази сутрин беше усетено и в България. Най-осезаемо по

...
Земетресението тази сутрин беше усетено и в България. Най-осезаемо по
Коментари Харесай

Не се очаква вторични трусове да бъдат усетени в България

Земетресението тази заран беше усетено и в България. Най-осезаемо по високите етажи на постройките в София, Перник, Благоевград и Кюстендил.

Тереза Ставрева бе в Националния институт по сеизмология. Вижте във видеото.

Това е най-силното земетресение в региона на Албания за последните 30 години, а магнитудът му от 6,4 доближи и България, макар че епицентърът е на към 350 км от страната ни. Вторични земетресения продължиха да се усещат и тази заран, като броят им е над 20.
Проф. Николай Милошев: В страната ни може би няма да се усетят, само че в Албания към епицентъра ще има още доста вторични земетресения. Трудно ми е да си показва по какъв начин претърпяват там хората сега., тъй като този психически потрес, всеки час земята да се клати под краката ти, е заплашителен. За момента отслабва сеизмичната вълна. За момента има три трусове след земетресения с магнитут над 5. Пет с магнитуд над 4 и над 15 с магнитуд над 3, само че всички те се усещат.
По думите му природата желае да ни " подскаже, че би трябвало по какъв начин да строим и че трусове е имало и ще има по нашите земи и би трябвало да се научим да живеем с тях ".

Вторичните земетресения в резултат на земетресението, което стана малко преди 5 часа българско време тази заран не престават, само че към този момент успокоителното е, че отслабват. Не се чакат към този момент вторични земетресения да бъдат усетени на територията на България, само че сеизмолозите тук наблюдават обстановката непрекъснато.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР