Земетресение с магнитуд 8,1 разтърси Мексико късно снощи, отне живота

...
Земетресение с магнитуд 8,1 разтърси Мексико късно снощи, отне живота
Коментари Харесай

Поне петима са загинали при мощното земетресение край Мексико

Земетресение с магнитуд 8,1 раздруса Мексико късно нощес, лиши живота на минимум петима души, провокира дребни талази цунами и нанесе вреди по здания, заяви Ройтерс.

По данни на Геофизичния институт на Съединени американски щати епицентърът на труса е бил на 87 км югозападно от град Пихихяпан в южния щат Чиапас, на дълбочина от близо 70 км. Предишните данни бяха за земетресение с магнитуд 8 на дълбочина 35 км.

Трима души са починали в Чиапас, където има вреди по постройките на лечебни заведения и учебни заведения сподели губернаторът Мануел Веласкес. Други двама починали има в прилежащия щат Табаско, заяви неговият губернатор. По информация на Асошиейтед прес жертвите са деца.

Трусът бе усетен към среднощ чак в намиращата се на над 1000 км северозападно от Чиапас столица Мексико, където хора избягаха в суматоха по улиците при задействането на алармата, предупреждаваща за идно земетресение, заяви Франс прес.

Еднометрови талази заляха крайбрежията на Мексико, заяви Тихоокеанският център за предизвестие за цунами на страницата си в "Туитър ", съобщи ТАСС.

През септември 1985 година земетресение с магнитуд 8,1 унищожи огромна част от столицата Мексико и взе над 10 000 жертви. След тази покруса мексиканските управляващи стегнаха регулациите в строителството и създадоха система за предизвестие при сеизмични земетресения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР