Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано в западната част на

...
Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано в западната част на
Коментари Харесай

Земетресение разтърси Турция, усетено е и у нас

Земетресение с магнитуд 5,9 беше записано в западната част на Турция, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите.

Според турската работа за гражданска отбрана земетресението тази заран е било с епицентър в окръг Дюздже, на към 200 километра източно от Истанбул. То е било усетено в Истанбул и Анкара. Регистрирани са били и няколко вторични труса.

Има данни земетресението да е усетено в България – в градовете Бургас, Варна и Балчик, заяви Националният сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българската академия на науките.

По данни на сеизмологичния център земетресението е станало в 3,08 часа българско време с епицентър на 670 км от София.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа написа в Туитър, че 35 души са ранени, а един от тях е в тежко положение, откакто е скочил от високо. Изпратени са коли за спешна помощ към град Дюздже, където 32 души са ранени, има един потърпевш в Истанбул, един в Болу и един в Зонгулдак.

Кметът на град Дюздже Фарук Озлу сподели по телевизия Си Ен Ен Тюрк, че няма данни за жертви или тежко ранени хора. По думите му към този момент няма информация за съществено потърпевши здания. Властите приканиха хората да запазят успокоение.

Според Геофизичния институт на Съединени американски щати земетресението е било с магнитуд 6,1, а съгласно Европейско-средиземноморския сеизмологичен център– с магнитуд 6, показва ДПА.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР