Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер разлюля района на град

...
Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер разлюля района на град
Коментари Харесай

Паника в Турция! Ново земетресение удари Малатия

Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер разклати региона на град Малатия в Югоизточна Турция в 12:23 часа локално време (11:23 часа българско време), заяви ТРТ Хабер. 

По информация на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки епицентърът на земетресението е на дълбочина 17,7 км в селището Доганшехир.

Не се оповестява за потърпевши и вреди. Трусът е провокирал мощна суматоха измежду популацията. Усетен е бил и в прилежащите окръзи.

Малатия е измежду най-пострадалите окръзи от разрушителните трусове в Югоизточна Турция преди една година. В града и в региона има доста развалени здания, както и фамилии, останали без жилища, които се приютяват в жилищни контейнерти.

Около един час по-рано друго земетресение с магнитуд 3,5 бе записано в региона на Бурса. То бе усетено и в Истанбул, съобщи Българска телеграфна агенция. По информация на АФАД епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 13,2 км в Гемлик.

Трусът е провокирал нерешителност и суматоха измежду учениците в образователните заведения в Гемлик и Орхангази, като децата се втурнали да бягат на открито. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР